RB Leipzig sågas av egna tränaren

Ralf Rangnick: ”Perverst – helt ofattbart”

avAndreas Käck

Foto: ROBERT MICHAEL / AFP

Leipzig förlorade ”Red Bull-mötet” mot Salzburg.

Nu toksågar tränaren Ralf Rangnick sina spelare.

– Det är perverst, säger han.

Europa League-matchen mellan tyska RB Leipzig och österrikiska Red Bull Salzburg var uppmärksammad redan på förhand. Detta eftersom båda klubbarna finansieras av dryckesföretaget Red Bull.

”Är det inte jävligt konstigt att RB Leipzig och RB Salzburg får vara i samma grupp?”, skrev bland annat Tobias Hysén på Twitter.

Men Uefa tillät alltså mötet.

Och matchen slutade 3-2 till gästande Salzburg.

Ett resultat som fick RB Leipzig-tränaren Ralf Rangnick att bli rosenrasande.

Trippelbyte i paus

Han gjorde ett trippelbyte redan i halvtid och utlovar nu ”disciplinära åtgärder” mot de spelare som ”inte var redo för matchen”.

– Det är helt perverst att vi åker Europa runt i tre månader för att kvala in till den här turneringen – och när vi väl är där så tar spelarna det inte på allvar, säger han enligt tyska tidningen Bild.

De tre spelarna som byttes ut i halvtid var Nordi Mukiele, Jean-Kevin Augustin och Bruma. Marcel Halstenberg, Yussuf Poulsen och Diego Demme fick hoppa in.

Emil Forsberg? Han fick sitta kvar på bänken.

”Helt ofattbart”

Ralf Rangnick menar att majoriteten av hans spelare inte tog till sig taktiken inför matchen.

– För mig är det helt ofattbart. Vi förklarade väldigt tydligt hur vi skulle ta oss an den här matchen, men detta ignorerades bevisligen helt av spelarna. Det handlar om attityd och mentalitet. Vi hade de här problemen förra säsongen också, därför har vi försökt fokusera på att få bort dem, men tydligen är vi inte där än…, säger tränaren.

ARTIKELN HANDLAR OM