Sportbladets V65-tips

Publicerad:
Uppdaterad:

TRAV

Expertens spikar och drag.

V65-1

Rankning: 4–6–9–1–7–3–2–5–8.

Kommentar: Ottens Vigo höll godkänt i ledningen senast. Motståndet var hårdare då än vad det är nu. Han är bäst i ledningen men i det här gänget borde han ha vettig chans oavsett resa. Spot Over galopperade senast efter att dessförinnan ha visat fin form. Vi nöjer oss med dessa två på kupongen eftersom den som närmast har kapacitet att utmana, nämligen Mr Jef Fior, återkommer efter vila och med högst dunkel form. Racerstina kommer med två raka nollor men satt fast senast och är alltså bättre än vad raden visar. Red Chili Leaf bör också nämnas för den som funderar på större gardering.

V65-2

Rankning: 7–6–4–3–1–2–9–10–8–11–5–12.

Kommentar: Den kanske mest svårlösta historien i en på det hela taget öppen omgång, det ser ut att kunna bli välbetalt på Mantorp i kväll. Vi har egentligen svårt att sätta någon före någon annan men det är klart att Alfons Tifs fina resultatrad sticker lite i ögonen. Pinoccio Zet kan vara på gång och är ett tidigt bud i enklare gäng än på slutet.

V65-3

Rankning: 6–2–3–5–7–4–1.

Kommentar: Snabbloppet innehåller bara sju hästar men det är få av dem, egentligen bara två stycken, som får anses som så gott som chaslösa. Vi chansar även bort Flea Southwind från spåret längst ut på vingen. Tipset till hedershästen Acclaim som senast spurtade ner elitloppsvinnaren Iceland. Acclaim är ett tänkbart singelstreck. Bring Me Luck U.S. har suttit fast i de senaste starterna. Den risken finns alltid med henne eftersom hon oftast körs på väntan men det vore kul att se om formen motsvarar synintrycket från de senaste starterna. Oliver Twist var svag senast men får med tvekan plats på lappen. Knockout Rose är bara en outsider i comebacken i ny regi.

V65-4

Rankning: 2–3–10–7–8–11–]–1–12–4–5–6.

Kommentar: Absolutfin är inte årets bästa spik, inte på långa vägar, men det är vårt bästa förslag till singelstreck i omgången. Hon var tapper i spets i comebacken och har hon tagit det loppet på rätt sätt borde hon vara ytterligare förbättrad den här gången. Spetschansen är åter god.

V65-5

Rankning: 10–8–5–13–6–4–9–7–1–11–3–2–12.

Kommentar: Det går ett tydligt skiljestreck mellan de fyra främsta i loppet och övriga. Zingaro Transs R. svarade för ett topplopp i V75 senast. Innerspåret på tillägg kan betyda att han hamnar sist från början och då kan det bli tufft att runda allt, annars bra chans. Twigs Tarzan är stark men har även han ett lite chansartat läge. Nimbus Hackstable är loppets roliga bud. Bad Migren har haft ett uppehåll, övertygade före.

V65-6

Rankning: 10–3–5–9–11–4–7–2–8–1–12–6.

Kommentar: Öppet men vi har bara råd med tre streck på V65-kupongen. Hazard Brodde får tipset, men det med tvekan. Det krävs nog att det blir rätt så bra körning i täten om han ska runda allt. Lennon Legend såg kraftigt förbättrad ut som fastlåst senast. Han är intressant om han kommer till spets utan att det kostar för mycket. Evert’s Party Sock övertygade vid segern senast.

Publicerad:

Prenumerera på nyhetsbrevet Travkollen

Allt om det hetaste i travets värld – varje fredag!