Polisen vädjar till engelska fansen: ”Uppför er”

avFrida Fagerlund

England föll tungt mot Kroatien på tilläggstid i VM-semifinalen.

Nu vädjar polisen åt de engelska fansen att hålla sig lugna, trots besvikelsen.

”Vi ber alla att uppföra sig ansvarsfullt och undvika kriminella handlingar” skriver polisen.

Det började bra för England i semifinalen mot Kroatien. Bara ett fåtal minuter efter avspark dundrade Kieran Trippier in en frispark till 1–0, ett resultat som stod sig en bra bit in i den andra halvleken.

En kvittering från Ivan Perisic och slutligen ett ledningsmål från Mario Mandzukic på tilläggstid gav Kroatien segern och en plats i VM-finalen.

Fasar för vandalism

Under mästerskapets gång har det förekommit flera fall av vandalism på hemmaplan i England, trots att resultaten har varit av positiv bemärkelse. Därför fasar nu den inhemska polisen för att supportrar kan gå bärsärk på gatorna.

”Trots att man är besviken över resultatet ber vi alla att uppföra sig ansvarsfullt och undvika kriminella handlingar. Samtliga former av vandalism så som förstörelse av fordon kommer att utredas grundligt” skriver Metropolitan Police på sitt officiella Twitter-konto.

Reaktioner bland engelsk media och experter är överlag positivt efter uttåget. Få hade trott på förhand att Gareth Southgates mannar skulle ta sig så långt som till en semifinal.

”Jag är överväldigad, men det här unga laget gav verkligen allt. Det är ett stort steg framåt och de kommer bara bli bättre med åren. De kan hålla huvudena högt, de gjorde oss stolta” skriver den före detta spelaren Gary Lineker, numera expert på BBC och BT Sport.

Foto: TT