Mejla

Torbjörn Ek

Daniel Norberg är den verkliga vinnaren i årets ”Let’s dance”

Sorry Jon Henrik, du kanske vann tävlingen.

Men Daniel Norberg tog hem den stora segern i ”Let’s dance”.

Från jojkande same på fjället till showdanskung i ”Let’s dance” och jag är helt golvad. För årets vinnare är många bergstoppar från den blyga, och fåordige Jon Henrik Fjällgren jag träffade första gången i samband med Melodifestivalen 2015.

Nu har han fullständigt dominerat vårens danstävling och hela tiden varit ”den man måste slå” för samtliga andra tävlande i ”Let’s dance”. 

Jon Henriks vältränade överkropp mot Daniels eviga spelevinkande

Men till slut blev det omöjligt. 

Finlisterna har haft sina egna hemliga vapen: Jon Henrik förutom sin talang sin vältränade överkropp som han mer än gärna delat med sig av både en och tre och sju gånger under säsongen. Daniel Norberg sitt never ending spelevinkande.

Och i allt från cha cha och quickstep till samba, rumba och tango visade Jon Henrik att fokus slår ut spex, finurliga små leenden slår ut stora skojiga ansiktsuttryck och trulig charm slår ut stojig charm när tittarna är de som bestämmer.

Men ändå, Daniel Norberg är en minst lika stor vinnare.

För innan ”Let’s dance” var han en kämpande komiker som en gång om året sedan 2014 har haft framgångar på Youtube med Melodifestival-imitationer och intresset för dem har dessutom börjat dala.

Gjort det bäst sedan Måns Zelmerlöw

Men efter 11 veckor på bästa sändningstid i vårens näst största underhållningsprogram på tv har Daniel Norberg charmat stora delar av svenska folket med sin spexiga buskishumor. Han har breddat sin publik och lyckats bli folkkär långt bortom specifika internetkanaler.

Jon Henrik vann danstävlingen med rätta och det kan ingen ta ifrån honom. Men där han redan innan har en bred och etablerad publik och fanskara kommer Daniel tack vare sin medverkan i ”Let’s dance” ha karriären säkrad i många år framåt. 

Märk väl att det inte är för att han varit med i den här danstävlingen utan för att han kunnat använda ”Let’s dance” för att visa svenska folket vem han är. Och det gjorde han, bättre än någon sedan Måns Zelmerlöw tog hem segern i den allra första säsongen av danstävlingen 2006.

avTorbjörn Ek

ARTIKELN HANDLAR OM