Resenärer drabbas av Nextjets konkurs

Publicerad:
Uppdaterad:

Nextjet

Nextjets konkurs drabbar massor av resenärer som köpt flygbiljetter med bolaget.
En av dem är Ulrika Tallgård, vars resa till Kronoby i Finland nu ställts in.
– För framtiden är det jätteledsamt att de lägger ner, säger hon.

Vid lunchtid i dag kom beskedet – flygbolaget Nextjet går i konkurs och alla flighter ställs in. På bolagets facebooksida är upprördheten stor, inte minst bland boende på mindre orter i norra Sverige, som Nextjet främst riktat in sig på.

Även många finlandssvenskar drabbas av konkursen. En av dem är stockholmsbon Ulrika Tallgård, ursprungligen från Kronoby i Österbotten i Finland.

”Lite surt”

1 av 2 | Foto: Privat
Ulrika Tallgård

– Jag skulle ha flugit dit under min semester 4–10 juli. Men nu blir det inte så, och det är lite surt, säger hon.

Även Ulrikas mamma påverkas. Hon hade bokat en resa från Kronoby till Sverige i oktober för att fira sin sons 50-årsdag.

– För mig handlar det inte om jättemycket pengar, men jag tycker synd om min mamma som är pensionär och betalat mycket mer, säger Ulrika Tallgård, som använt sig av Nextjet tre-fyra gånger om året.

– Det här flyget har varit jättebra för oss finlandssvenskar som bor i Sverige men har sitt barndomshem i Österbotten. För framtiden är det jätteledsamt att de lägger ner.

Oklart om återbetalning

Alternativet nu är i första hand att boka färja till Finland, alternativt flyga via Helsingfors. Två färdvägar som tar betydligt längre tid än direktflyget till Kronoby.

Om hon får tillbaka några pengar på grund av Nextjets konkurs kan Ulrika Tallgård inte svara på.

– Jag ringde till min bank som sa att de inte hade någon information och att de skulle återkomma imorgon. Jag har ingen aning om jag får tillbaka pengarna.

Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA