Festade i Pablo Escobars villa

Ranégie om stormen i Udinese, gigantiska pengabonusen i Kina och festerna i knarkbaronens villa

avPatrik Brenning

Foto: BILDBYRÅN
Ranegie.

Mathias Ranégie hoppas förlänga fotbollskarriären några år till men framtiden är osäker.

I podcasten Tutto Balutto berättar 33-åringen om stjärnilskan i Udinese, den svettiga bonusen i Kina och festerna i knarkkungen Pablo Escobars villa.

– Man blir lite tagen. Det var rätt coolt att stå vid den stranden där han stått och tittat ut.

Mathias Ranégie har precis avslutat ett korttidskontrakt i BK Häcken och nästa kapitel i anfallarens brokiga karriär är fortfarande oklar. En karriär som fört Ranégie från IFK Göteborg till äventyr i Italien, England och Kina.

”Det slängdes i dörrar”

I podcasten Tutto Balutto berättar 33-åringen nu bland annat om karriärens topp: Hösten 2012 när han lämnade Malmö FF för Udinese, gjorde mål mot Milan och startade i det svenska landslaget tillsammans med Zlatan Ibrahimovic.

En flytt till Italien som dock snabbt skulle bli stormig.

– Jag kom in bland väldigt duktiga anfallare helt klart och (Antonio) Di Natale skulle ju spela sin position. När kom jag in så ville tränaren byta så jag skulle spela på Di Natales position och han skulle spela ”tia”. Det blev ett jäkla ramaskri. Det slängdes dörrar och han skulle inte spela mer. Han blev ju inte helt nöjd med mig i början. Så skulle man tackla det och tränaren hamnade i hetluften med hur han skulle göra. Då blev det, eftersom han (tränaren) hade det trycket från sin lagkapten, så gjorde jag två rätt tama matcher efter den pangmatchen jag hade och sen var det bänk för mig. Sen var det frid och fröjd och Di Natale började göra mål igen.

1 av 4 | Foto: DANIEL STILLER / BILDBYR N

Ranégies karriär fortsatte sedan i Watford och Millwall innan Mikael Stahre värvade anfallaren till kinesiska Dalian Aerbin med löften om ett lukrativt kontrakt. I podcasten avslöjar anfallaren att han bland annat fick 120 000 kronor netto varje gång laget vann en match.

– Du ser bänken, man leder med 1-0 och det är en tuff bortamatch, de trycker på som fan och folk står och svettas på bänken och Stahre står och hoppar. Det är mycket pengar som kan ryka, skrattar Ranégie.

”Man blir lite tagen”

Nu växlar Mathias Ranégie sin tid mellan hemmet i Stockholm och semesterbostaden i mexikanska Tulum i väntan på en ny klubbadress. Ett Tulum där Ranégie bland annat vid flera tillfällen bjudits in till fester i mytomspunna knarkbaronen Pablo Escobars gamla villa.

– Jag träffade en tjej som bara sa att ”vi ska på efterfest” och det är klart jag hängde med. Vi kom till en stor villa och jag frågade vems hus det var. ”Men det är ju Pablo Escobars gamla villa”. Det var en bra start på den kvällen. Han hade huset och sedan har det blivit någon av hans släktingar som gjort det till ett ställe de hyr ut för fester och så. Det var en nyårsfest där förra året då du fick betala för att komma in och då var jag där.

Foto: TT
Pablo Escobar, till vänster.

– Det var en lite stökig nyårsfest helt klart men framförallt var det en jäkligt cool atmosfär på alla sätt och vis. Han hade en bastu där det var glas över så att man kunde se folk över när man satt och bastade. Man blir lite tagen. Det var rätt coolt att stå vid den stranden där han stått och tittat ut.

ARTIKELN HANDLAR OM