Annons möttes av rasism – nu hyllas kommunen för svaren

avMalin Wigen

NYHETER

En jobbannons från Flen kommun överröstes av hatiska och rasistiska kommentarer. Nu hyllas kommunens kommunikatör, skriver SVT Sörmland.

1 av 2 | Foto: Skärmdump Facebook/Flen Kommun
Här är annonsen som Flen kommun la ut på sin Facebooksida.

Den 28 december la Flen kommun ut en jobbannons på sin Facebooksida. På den tillhörande bilden ser man två kvinnor som samtalar – varav den ena av dem bär hijab. Detta fick flera personer att rasa. Snabbt fylldes kommentarsfältet av rasistiska och hatfulla kommentarer.

– När vi upptäckte det på måndagen blev vi lite chockade. Vi brukar ha två till tre kommentarer vanligtvis, säger Marie Fältskog, kommunikatör vid Flens kommun.

Hyllas för sitt tålamod

Kollegan Rose-Marie Fältskog, är den som gett svar på tal. Hon försökte att svara på så många kommentarer som möjligt utifrån den värdegrund som Flens kommun vilar på.

– Jag försökte också varna för kommentarer som kunde kränka personen på bilden, säger hon till SVT.

Kommentarerna har strömmat in. När man trodde att det lugnat sig på måndagen tog det fart igen.

– I dag tror jag vi är uppe i 1.500 inlägg på bara den artikeln. Även om det inte är personlig kritik riktad mot mig så känner man sig lite utsatt.

Rose-Marie Fältskog hyllas nu på sociala medier för sina svar framför allt för sitt tålamod. ”Starkt jobbat. Heja dig!!” skriver någon. och ”Så imponerad av din ton och din saklighet” skriver en annan.

Foto: Facebook Skärmdump
Foto: Facebook Skärmdump

Sajten ”Inte rasist men” ger henne ”10 av 10” för svar, skriver de på sin Facebooksida.

– Det är otroligt skönt att få stöd av så många, säger Rose-Marie Fältskog till SVT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Flen