God kväll! Här är dagens toppnyheter

17 januari 2017

NYHETER

Haft fullt upp i dag och inte hållit stenkoll på nyhetshändelserna? Ingen fara – vi har bevakat dem åt dig. Här är dagens toppnyheter.

Han erkänner massmordet på nattklubben

Mannen som gripits misstänkt för terrorattacken i Istanbul på nyårsnatten, då 39 människor dödades på en nattklubb, har erkänt brottet, enligt Istanbuls guvernör. Samma källa hävdar att mannen är från Uzbekistan och ska ha tränats i Afghanistan.
Läs hela artikeln

Väljarnas nya agenda – SD:s favoritfrågor

Svenskarna tycker att andra frågor toppar den politiska dagordningen än de gjorde i valet. Nu toppar flyktingar och invandring och lag och ordning listan, visar en ny opinionsundersökning av Aftonbladet/Inizo.
Den nya agendan överensstämmer med Sverigedemokraternas. Men inte med regeringens.
Läs hela artikeln
LÄS OCKSÅ: Alliansen vill förlänga skolplikten för nyanlända

Storbritannien lämnar EU inom två år

Besked i dag: Storbritannien lämnar EU:s inre marknad, tar hellre inget avtal alls än en dålig deal och kommer att låta sitt parlament ha sista ordet. Så lyder buden i den brittiska premiärministerns stora tal om brexit.
Läs hela artikeln

Kungen fixar lyxbostäder – till vänner och kändisar

Bostadsbristen i Stockholm är stor. Men de som känner kungen kan få en exklusiv våning i Gamla stan, på Djurgården eller på Drottningholm – utan att stå i kö.
Kungen bestämmer själv vem som ska få bo i 350 lägenheter, som ägs av svenska folket.
Läs hela artikeln
Lista: Här är kändisarna – och så mycket betalar de

Sökandet efter MH370 avslutas

Kanske kommer Malaysia Airlines MH370 aldrig att hittas. Nu avslutar man sökandet efter planet, som försvann 8 mars 2014.
Läs hela artikeln

Jerringpris-bråket: ”Hästfolket är som en sekt”

I går skrällvann Peder Fredricson Jerringpriset – och i dag kom det fram att Radiosporten stoppade flera fuskförsök under röstningen. Samtidigt fortsätter segern att röra upp känslor. Boxaren Mikaela Laurén menar att simmaren Sarah Sjöström rånades på priset. – Allt ridfolk har väl gått ihop och röstat järnet. Hästfolket är som en sekt, de bara ringer och ringer, säger Laurén.
Läs hela artikeln – och hör Lauréns egna ord

Får en chock – när de ser urtidsbesten

Den är ”stor som en suv” – och släpar sig fram i det höga gräset. Allt filmas. Se klippet här ovanför!
Se alla dagens mest sedda tv-klipp här


Gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!