Affane om varför han kysste AIK:s klubbmärke

avFilip Durefelt

Foto: BILDBYRÅN
Affane firar målet mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi 2017.

I augusti kysste han AIK:s klubbmärke efter ett frisparksmål mot IFK Göteborg – på Gamla Ullevi.

Nu berättar den nyblivne IFK-spelaren om anledningen till kyssen.

– Det var för att visa tacksamhet till dem som stått vid min sida. Det var absolut inget hån, säger han i Blåvittpodden.

Under onsdagsmorgonen bekräftades Sportbladets avslöjande att Amin Affane lämnar AIK för IFK Göteborg.

Mittfältaren har skrivit på för tre och ett halvt år.

– Att få komma hem till Göteborg och att få spela med IFK är enormt stort och förenat med stor respekt från min sida, säger Affane till klubbens hemsida.

I augusti förra året gjorde Affane mål mot IFK Göteborg på Gamla Ullevi. 23-åringen satte en frispark och firade genom att kyssa AIK:s klubbmärke.

”Det blev bara impulsivt”

När Affane gästade Blåvittpodden under onsdagen i ett avsnitt som släpps i morgon, torsdag, fick han frågan om bakgrunden till kyssen.

– Grejen är att när man gör ett mål, speciellt när man har haft det lite tufft och varit skadad och fått den hjälpen från dem som jobbar omkring dig. Allt från hon som lagar mat till fystränaren och naprapaten. När de jobbar övertid för att se till att jag kommer tillbaka fit och så snabbt som möjligt, då blir det bara impulsivt, säger Affane och fortsätter.

– Man gör bara något för man blir så glad, och just då vill man bara visa tacksamhet till dem som stått vid min sida. Så det var därför, det var absolut inget hån mot någon annan.

Berättar om nya positionen

I Blåvittpodden berättar Affane även om positionen han är tänkt att användas på i IFK Göteborg. Medan han i AIK hade en mer defensiv roll är tanken i Blåvitt att han ska vara mer offensiv.

– Det är det som har sagts, att jag ska spela offensivt. Men jag kan spela defensivt, vänsterkanten, tia. Jag är allround men min främsta position som jag anser och de anser att jag är bäst är på den offensiva, lite på högerkanten och skära in och slå avgörande passningar, kanske skjuta. Det är där först och främst vi ser mig.

ARTIKELN HANDLAR OM