Trump publicerar brev från Kim Jong-Un

avTT

Foto: Evan Vucci/AP/TT
Nordkoreas diktator Kim Jong-Un berömmer USA:s president Donald Trump i ett brev som den senare publicerat på Twitter. Arkivbild.

USA:s president Donald Trump har på Twitter publicerat ett brev från Nordkoreas diktator Kim Jong-Un, daterat den 6 juli.

I brevet kallar Kim de båda ledarnas möte i Singapore den 12 juni för "början på en meningsfull resa", och uttrycker uppskattning för Trumps "förbättring av relationen mellan de två länderna".

"Jag tror bestämt att den starka viljan, de ärliga insatserna och det unika förhållningssättet hos mig själv och ers excellens herr president, med syfte att öppna upp för en ny framtid mellan DPRK (Nordkorea) och USA, kommer att bära frukt", skriver Kim Jong-Un i brevet.

"Ett mycket trevligt brev från Nordkoreas ordförande Kim. Stora framsteg görs!", kommenterar Trump brevet.

På torsdagen meddelade också utrikesdepartementets taleskvinna Heather Nauert att en amerikansk delegation ska möta nordkoreanska företrädare på söndag. Syftet är att diskutera återförandet av kvarlevorna från amerikanska soldater som dödades i Koreakriget på 1950-talet, skriver nyhetsbyrån Reuters.