Toppsport – då kräver Solvalla rekordpublik

Foto: KANAl75

avPatrik Fernlund, Minimedia

TRAV

Toppsport, miljoner i spelpotten och vårsol.

Nu hoppas Solvalla på rekordpublik på lördag då V75 körs på banan.

– Jag blir besviken om vi inte har 4 000 i publiksiffra, säger Tore Fyrand.

Lördagens V75-tävlingar på huvudstadsbanan Solvalla har alla förutsättningar att bli en höjdare. Massor av miljoner i V75-potten blandat med topphästar gör tävlingarna mycket intressanta.

Dessutom utlovar väderprognoserna strålande väder med sol och tio plusgrader. Nu hoppas och tror Solvallas travbanechef Tore Fyrand på årets bästa publiksiffra.

– Jag vill ha minst 4 000 personer, annars blir jag besviken. Jag har sett att de andra omgångarna med Olympiatravet haft runt 4 000 i publiksiffra så det vill vi gärna ha i Stockholm också. Jag tror vi grejar det för det verkar bli en fin vårdag med ganska mycket sol.

”Viktigaste är sporten”

Inför tävlingsdagen har Solvalla förberett sig rejält med aktiviteter för både unga och vuxna.

- Det allra viktigaste är sporten, och den är jäkligt bra på lördag. I tillägg upplever vi det som att vi kan erbjuda massor av aktiviteter. Det finns ponnykörning och fiskdamm för barn och sen har vi en ”Olympiaby” inne i E-läktaren där man kan få träffa olympier och få autografer.

Fyrand fortsätter:

– Vi har haft bra med bokningar till både Valla Krog och Kongressen. Sen öppnar vi upp A-läktaren där man kan sitta och följa tävlingarna, säger Tore Fyrand.