Publicerad:
Uppdaterad:

Här blir Usain Bolt historisk

Av: Emil K Lagnelius, Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

MOSKVA/STOCKHOLM. Guld på 100 meter, guld på 200 meter och guld på 4x100 meter.

Nu är Usain Bolt, 26, den störste i VM-historien på herrsidan.

– Jag kommer fortsätta jobba för att dominera även framöver, säger stjärnan.

Usain Bolt hade redan två guld på 100 meter och 200 meter. På friidrotts-VM:s sista dag tog han sitt tredje i stafetten på 4x100 meter. USA hade ledningen inför den sista sträckan, men strulade i växlingen och Bolt hade inga som helst problem att knäcka Justin Gatlin på upploppet.

– Jag snubblade och tog ett steg på Jamaicas bana. Vi får vara glada att vi inte blev diskade, säger Justin Gatlin, vars USA slutade tvåa.

”Alltid sagt att jag vill bli legendar”

Bolt är nu historisk som den störste i VM-historien på herrsidan med sina tio medaljer (åtta guld och två silver). Carl Lewis har lika många VM-medaljer, men åtta guld, ett silver och ett brons.

– Jag vet inte om jag är en bättre atlet än Carl Lewis. Jag gör bara det jag ska, springa fort, säger Bolt.

– Det känns bra att vinna, det är det här jag har tränat för. Jag övervann alla hinder som kom i min väg. Jag är stolt över mig själv och kommer fortsätta jobba för att dominera även framöver.

”Hårt arbete”

Bolt har dock en bit kvar för att slå Lewis OS-rekord på nio guld och ett silver. Bolt har sex OS-guld.

Bolts landsmaninna Shelly-Ann Fracer-Pryce lyckades med samma bedrift att ta tre guld när hon sprang hem stafettguldet till Jamaica på nya mästerskapsrekordet 41.29.

– Det handlar om hårt arbete. Jag har inte fått något gratis. Mitt tredje guld tog jag tack vare lagarbete, säger Fracer-Pryce.

Publicerad:
Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN