”Spotta inte i motvind – det kommer tillbaka”

Av: Emil K Lagnelius

Publicerad:
Uppdaterad:

Färjestads svar efter Frölundas kaxiga reklamkampanj

Frölunda skickade en fyndig passning till Färjestad inför matchen.

Men Färjestad fick sista ordet med en seger – och skickar tillbaka ett visdomsord.

– Som min mamma alltid har sagt; Spotta inte i motvind för det kommer alltid tillbaka på dig, säger Shawn Belle, 28, och skrattar.

Devin DiDiomete, David Liffiton, Shawn Belle och Ole-Kristian Tollefsen triumferande vid Frölundas reklampelare, som efter förlusten bytt ut texten mot ”Se Sveriges sämsta förlorare ta revansch! Frölunda–Färjestad i Scandinavium den 4 januari”. Foto: Faksimil från Devin DiDiometes Twitter.

Efter Färjestads premiärförlust mot Örebro var inte Frölunda sena att utnyttja läget.

Utanför Färjestads hemmaarena Löfbergs arena köpte Frölunda en reklamplats med texten ”Trött på hemmaförluster? Unna dig en bortaförlust! Frölunda–Färjestad Scandinavium 19 september”.

– Jag tror att de tar det med en klackspark. Sedan får vi vara beredda på att få tillbaka med samma glimt inom kort, sa Frölundas presschef.

La ut bild på Twitter

Mycket riktigt.

Färjestad vann inte bara matchen i Scandinavium med 3–1. När laget kom hem till Karlstad ställde sig spelarna Devin DiDiomete, David Liffiton, Shawn Belle och Ole-Kristian Tollefsen triumferande vid Frölundas reklampelare, som efter förlusten bytt ut texten mot ”Se Sveriges sämsta förlorare ta revansch! Frölunda–Färjestad i Scandinavium den 4 januari”.

Devin DiDiomete la ut bilden på Twitter med texten: ”We are right here, Frölunda”.

”Behöver inte vara hjärnforskare”

Backen Shawn Belle skrattar gott när Sportbladet frågar honom om bilden:

– Jag tycker att det som pågår är väldigt roligt. De satte upp en kaxig skylt och det är som min mamma alltid har sagt; Spotta inte i motvind för det kommer alltid tillbaka på dig.

Trots att Belle är ny i Färjestad har han snabbt förstått den historiska rivaliteten med Frölunda.

– Man behöver inte vara hjärnforskare för att förstå att ett lag som sätter upp kaxiga reklamskyltar utanför din hemmaarena är dina största rivaler. Men från vår sida är det här bråket utanför isen inte på allvar utan bara på skoj. Däremot är det mer allvar när vi väl är på isen. Det är två lag som verkligen inte gillar varandra.

”Sköter snacket på isen”

Nästa match som Frölunda annonserar om utanför Löfbergs arena är i Scandinavium den 4 januari. Men redan den 26 oktober möts lagen igen i Karlstad.

– Vi sköter snacket på isen, vi behöver inte sätta upp affischer om att vi vill vinna, säger Shawn Belle.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN