Otäcka kraschen i semin – stjärnan uppges ha brutit armen

avSimon Norberg

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Speedwayplay

I lördags vann Patryk Dudek GP-deltävlingen i Slovenien.

När Dackarna tog emot Västervik i den första semifinalen kraschade polacken i det elfte heatet och fördes med ambulans till sjukhus.

Barometern rapporterar om att stjärnan brutit armen.

Dackarna vann grundserien i elitserien och kvalificerade sig direkt till semifinal i slutspelet.

I dag gick de in i den första matchen när de tog emot Västervik i Målilla.

Efter tio heat stod det 33–27 till Dackarna efter att  Pawel Przedpelski hade kört bäst.

Vann i Slovenien

Men så i det elfte heatet inträffade en otäck olycka i andra böj när Patryk Dudek – som segrade i GP-deltävlingen i slovenska Krsko, samma tävling som Fredrik Lindgren kom fyra – och Peter Ljungh fastnade i varandra och kraschade. Den sistnämnda reste sig och fortsatte köra, för Dudek är säsongen över.

Ambulans fick köra ut på banan för att sedan föra polacken till sjukhus.

– Det är en bruten överarm för Patryk Dudek, hans säsong är körd. Vi slänger in Frederik Jakobsen framöver, han har varit här och tränat i dag (tisdag), säger Peter Karlsson till Barometern.

Dackarna vann sedan matchen, som sköts upp ungefär en timme på grund av regnoväder, med 49–41 efter att Greg Hancock och nämnda Przedpelski ordnat en femetta i sista heat.

▪▪▪

På tal om regnoväder så blev den första semifinalen mellan Smederna och Rospiggarna i Eskilstuna ordentligt försenad. Innan de fick ordning på banan och vädret hade klockan hunnit upp till 20.45.

När väl matchen kom igång var gästerna från Hallstavik starkare och när röken skingrats hade de ordnat en seger med 51–39. Det innebär att Rospiggarna, som blev tvåa i grundserien, nu ena foten i finalen inför returen nästa vecka.

Poängbäst hos gästerna var Jason Doyle som vann fem av fem heat. För Smederna körde Fredrik Lindgren in elva poäng.

Ladda ner Sportbladets app – följ ditt lag 00:26
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM