Lovade seger – vann då helt överlägset

Conrad Lugauer tog en dubbel på V86

avChristoffer Wickman

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Mikael Rosenquist/TR Bild
Conrad Lugauer tog en dubbel på V86

Conrad Lugauer ”lovade” seger med hästen Nolimitjimmit.

Då vann han helt överlägset.

– Jag hade bra känsla med honom, sa Conrad Lugauer efter loppet.

Jägersrotränaren Conrad Lugauer har sitt stall i toppslag för dagen och så sent som under tisdagskvällen kvalade jättetalangen Campo Bahia in till det klassiska och anrika årgångsloppet Svenskt Trav-Kriterium.

Under onsdagskvällen var det V86-tävlingar från Lugauers hemmabana Jägersro och då vann Conrad Lugauer igen, dubbelt upp dessutom.

Conrad Lugauer var optimistisk på förhand gällande hästen Nolimitjimmit i den tredje V86-avdelningen och i en intervju med Trav365 under onsdagseftermiddagen lovade han så gott som seger.

– Jag tror att han vinner. Alla lopp ska köras, så är det alltid, men jag tror han vinner sitt lopp i kväll, sa Conrad Lugauer.

Om Nolimitjimmit vann? Ja, i överlägsen stil.

”Bra tryck hela vägen”

Nolimitjimmit gick som en raket i spelprocent under sen onsdagseftermiddag och under onsdagskvällen och när spelformen V86 sparkade igång vid 20.30-tiden så hade Nolimitjimmit blivit favorit i loppet. Väl i loppet visade han varför.

– Jag hade väldigt bra känsla för honom i dag, sa Conrad Lugauer efter segern.

Nolimitjimmit brakade till ledningen och höll väl där ett friskt och bra tempo hela vägen, och gav aldrig sina konkurrenter en suck av en chans. Nolimitjimmit och Conrad Lugauer vann i överlägsen stil.

– Det var lite nytt i dag med kort distans och så, men han var löpsugen och det var bra tryck i honom hela vägen och vi var ju överlägsna, sa Conrad Lugauer efter loppet.

Segertiden för Nolimitjimmit skrevs till 1.11,4 över distansen 1 640 meter autostart och det är starka papper.

”Fruktansvärt härligt”

Conrad Lugauer passade av bara farten också på att ta en V86-dubbel under onsdagskvällen, då han även vann med Norton Commander. Segermelodin? Tidig ledning, och sedan var ekipaget överlägset.

– Fruktansvärt härligt, det är helt underbart när man sitter bakom den här hästen. Det var otroligt bra tryck i honom hela vägen och han kändes både stark och snabb, sa Conrad Lugauer efter loppet.

Förstapriset för Nolimitjimmit respektive Norton Commander var 70 000 kronor

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

Jägersro

V86