Karlsson om uppståndelsen: Det är så häftigt

avKristoffer Bergström

VM-uttagningen av 19-åriga Frida Karlsson noteras också i Norge.

Trots egna vinterframgångar och match för Ole Gunnar Solskjaers Manchester United toppade Dagbladet länge med nyheten om att svenskan kommer till Seefeld.

– Jag hade inte kunnat drömma om att folk skulle vara så intresserade av mig, säger Karlsson.

”Har ikke gått verdenscup for Sverige – likevel tatt ut til VM”.

Så stod att läsa på norska Dagbladets sportsajt under söndagseftermiddagen. I tider av medialt idisslande och rundgång på nyheter ska vi vara varsamma med att rapportera vad andra rapporterar om, men intresset för Frida Karlsson är trots allt anmärkningsvärt.

”Jag jublade väldigt högt”

Hon är 19 år gammal och har aldrig tävlat mot högsta internationella motstånd, men insatserna på juniornivå borgar för kommande stordåd. På JVM förra veckan vann guld på Sollefteå-åkaren fem kilometer fritt med god marginal – och femton kilometer klassiskt i utklassningsstil.

JVM slet på luftrören och tvingade henne att vila från SM, ändå ska tonåringen till Seefeld för att köra sitt andra VM inom en månads tid. Där har hon chans att köra skiathlon, tio kilometer, stafett och tremilen.

– Jag jublade väldigt högt när jag fick beskedet. Riktigt roligt, säger hon.

Hade du det på känn?

– Förväntningarna sänktes när jag inte kunde starta på SM, men jag höll hoppet uppe. Därför blev det extra roligt när Grip ringde i dagarna.

I en första kommentar sa du att du ska ta din chans nu när du fått den. Vad menar du?

– Bara för att jag är med i truppen är det inte säkert att jag får åka några lopp. Men får jag det ska jag visa vad jag kan.

”Brukar vara vinnande koncept”

Hur ser du på att det är sådan uppståndelsen kring dig också i Norge?

– Så roligt att de skrev om mig. Det är häftigt. Jag hade inte kunnat drömma om att folk skulle vara så intresserade av mig

Hur har du kurerat dina luftrör?

– När jag varit ute har jag kört med värmeväxlare. Inne har jag druckit varmt och sovit mycket.

Hur vore det att tillhöra ett svenskt VM-stafettlag?

– Det vore en stor ära att få ingå i ett såpass bra lag. Jag ska se till att träna på i Sollefteå och på uppladdningslägret fokusera på att hitta flytet och må gott. Det brukar vara ett vinnande koncept.

ARTIKELN HANDLAR OM