Lustig om framtiden: "Är upp till Celtic”

Landslagsstjärnan i ny intervju: ”Får se vad som händer”

avSimon Sjöstrand

Foto: Jonas Ekströmer/TT NYHETSBYRÅM

Mikael Lustigs framtid i Celtic är osäker.

Nu uttalar han sig om situationen.

– Vi får se vad som händer de närmaste veckorna, säger han till Daily Record.

Mikael Lustig, 31, gör sitt sjätte år i Celtic.

Den svenske landslagsbacken har mindre än ett år kvar på kontraktet (går ut i maj, med option på ytterligare ett år) och det viskas bland annat om att AIK är intresserat av att plocka hem storstjärnan.

– Han är i den kategori spelare som kanske vill göra några bra år i allsvenskan innan han slutar. Han liknar Sebastian Larsson på det viset. Lustig är i rätt ålder, men jag vill betona att han har avtal med Celtic och att vi vare sig får eller har formell kontakt med honom. Samtidigt är det självklart en intressant spelare som skulle tillföra mycket, sa AIK:s sportchef Björn Wesström till Sportbladet i förra veckan.

”100 procent säker”

Och nu uttalar sig Lustig om framtiden.

I en intervju med Daily Record uttrycker han sin kärlek för Glasgow och får också den direkta frågan om han kommer att stanna i den skotska klubben.

– Vi får se, säger han till tidningen.

– Det finns en option i mitt kontrakt och det är upp till Celtic, så vi får se vad som händer de närmaste veckorna. Jag har alltid sagt att jag älskar den här klubben och Glasgow som stad. Jag vill alltid spela för Celtic, fortsätter han.

Lustig tror inte att det kommer bli svårt att hitta en ny klubb om han lämnar Celtic.

– Jag är 100 procent säker på att jag kommer flytta tillbaka till Sverige en dag, så vi får se när det händer, säger högerbacken.