Busen målskytt direkt efter sin långa avstängning

Tom Wilson tillbaka efter 14 matcher: ”Han ger oss energi”

avPer Bjurman

Foto: Brad Rempel / X02835
Tom Wilson i hetluften direkt.

NEW YORK. Under tisdagseftermiddagen fick Tom Wilson sin långa avstängning upphävd av en medlare.

Några timmar senare pangade Washingtons beryktade ”bad guy” in sitt första mål för säsongen…

– Kul för honom att han fick göra det direkt och skönt för oss att ha honom tillbaka. Han ger oss alla mycket energi, säger Andres Burakovsky, som gjorde mål själv också, till Sportbladet efter 5-2-segern.

Egentligen skulle ju Tom Wilson vara avstängd i 20 matcher för den brutala tacklingen i huvudet på Oskar Sundqvist på försäsongen, men den medlare han överklagat till beslutade under tisdagen att sänka straffet till 16 matcher – och det innebar att slåttermaskinen i Washingtons förstakedja kunde göra comeback redan i nattens bortamatch mot Minnesota.

Målskytt och utvisad – samtidigt

Den hann pågå i en knapp period – sedan tryckte han, som i en annan Hollywood-film, in sitt första mål för säsongen (och blev, underligt nog, utvisad i samma sekvens – för att ha kört på Wild-keepern Devan Dubnyk sekunden efter att pucken passerade mållinjen).

– Det var roligt att han kunde vara med och spela igen och ännu roligare att han fick göra det målet direkt, säger Andre Burakovsky på telefon från kylan i St. Paul.

– Det är skönt för oss andra att ha honom tillbaka också. Han betyder mycket, han ger alla oss andra mycket energi både på och utanför isen.

Två poäng för Burakovsy

”Burra” hade en fin kväll även för egen del. Han gjorde själv sitt andra mål för säsongen i början av andra perioden och spelade också fram till ett, inprickat av ryske backen Dimitri Orlov.

– Jag tycker att jag spelat helt okej under inledningen av säsongen och sett till att vara positiv fast jag inte fått så mycket utdelning. Men naturligtvis är det roligt att få in en puck.

Även Nicklas Bäckström bidrog med assist i en match ett gediget Washington till slut vann med 5-2.

– Det var starkt att komma tillbaka på det sättet efter förlusterna mot Arizona och Columbus, fortsätter Andre.

– Vi har inte riktigt spelat som vi vill spela hela tiden, men samtidigt inte varit dåliga. Det är svårare när alla vill slå en, vi är ju ”champs” i år. Ikväll tycker jag dock att det såg riktigt stabilt ut.

ARTIKELN HANDLAR OM