Uppgifter: Maradona vill ha Usain Bolt till sin nya klubb

avDaniel Sörensen

Det blev aldrig något kontrakt med australiska Central Coast Mariners.

Men fotbollsdrömmen lever för den gamle världsmästarsprintern Usain Bolt som nu kopplas ihop med Diego Maradonas mexikanska klubb Dorados de Sinaloa.

Han har länge betonat att han skulle ge i princip allting för att spela fotboll på elitnivå.

Men än så länge har jamaicanen Usain Bolt, 32, haft det svårt att övertyga någon klubb om att ge honom ett kontrakt.

Efter provspelsperioder i bland annat norska Strömsgodset och tyska Borussia Dortmund tillbringade den före detta sprintern ett par månader i australiska Central Coast Mariners – men inte heller där lyckades Bolt stadga sig.

– Jag vill tacka klubbens ägare, ledare, personal, spelare och fans för att de fått mig att känna mig välkommen under min tid där, sa han efter att det bekräftats att han lämnar klubben.

”Har inlett samtal med sponsorer”

Men än är det inte över helt för Usain Bolt.

Enligt spanska Marca har nämligen en ny klubb hört av sig till hans entourage.

Foto: Kevin C. Cox / Getty Images Europe

Tidningen rapporterar om att den mexikanska andradivisionsklubben Dorados de Sinaloa – numera ledda av den argentinska spelarlegendaren Diego Maradona – är intresserade att knyta till sig Bolt.

Daily Mirror skriver: ”Maradona vill ta Bolt till Dorados efter att de båda spelade ihop under en välgörenhetsmatch i Schweiz tidigare i år. ”Guds hand” har inlett samtal med sponsorer för att kunna ha råd med Bolts lön”.

Sågats för sina tidigare försök

Det återstår att se huruvida Usain Bolt lyckas etablera sig som en fotbollsspelare på elitnivå.

Tidigare har jamaicanen sågats för sina försök.

– Om du frågar mig kommer han inte lyckas. Han har visat en del potential, men det känns som en spark i ansiktet mot de professionella spelarna i ligan. Av det jag har sett har han en förstatouch som en trampolin, sa Andy Keogh, tidigare landslagsman i Irland och anfallare i australiska Perth Glory, tidigare i höstas.

ARTIKELN HANDLAR OM