Svenska MLS-proffset utköpt från kontraktet

Av: Michael Wagner

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Ett av de svenska MLS-proffsen kan vara på väg hem till allsvenskan.

San Jose har löst Joel Qwiberg, 26, från avtalet när klubben hade för många utländska spelare.

– Det stämmer. Jag hoppas jag har en ny klubb snart, säger vänsterbacken.

Efter två seriesegrar och avancemang med BP, 2016 och 2017, lämnade Joel Qwiberg klubben inför fjolåret i allsvenskan och fick en drömflytt och ett tvåårskontrakt med San Jose i MLS i stället.

Under fjolåret blev det fem matcher i MLS och lika många i liga- och cupspel som utlånad till Reno i den amerikanska andradivisionen.

Tränat med San Jose

Försäsongen har han gjort med San Jose där argentinske tidigare storspelaren Matias Almeyda tagit över som tränare i klubben där Mikael Stahre fick sparken under 2018.

– Almeyda var inne på att jag skulle vara kvar. Jag har varit med under hela försäsongen och vi har tränat hårdare än någonsin. Jag har aldrig känt mig i så här bra form, säger Qwiberg till Sportbladet.

Men flera utländska spelare in, för få utländska ut hos San Jose gjorde att klubben var övertalig i den kategorin.

– Beskedet kanske inte kom helt från en klar himmel, men besluten togs snabbt, säger Qwiberg som hade avtal även över den här säsongen.

Klubben behövde därför lösa ut svensken från återstående delen av kontraktet.

– Jag kan inte kommentera några detaljer. Men både klubben och jag är nog nöjda, annars skulle vi inte kommit överens om det här, säger vänsterbacken.

Öppnar för allsvenskan

Vad händer nu?

– Jag vill spela fotboll så mycket som möjligt under 2019. Mina representanter jobbar på det. De för dialoger med olika klubbar och det kommer nog visa sig snart vad som händer.

Kan du tänka dig att återvända till Sverige?

– Ja, absolut. Jag stänger absolut inga dörrar, säger Joel Qwiberg.

Kvar i San Jose är däremot Magnus Eriksson. Anfallaren, som varit aktuell att återvända till Djurgården, gjorde San Joses mål i 1–2-förlusten mot Montreal Impact i MLS-premiären i går.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.