”Blev som en chock”

avKarolina Strömbäck Horney

Kritiserar utröstningen

Foto: SVT
Ellinor chockades över att få lämna ”Ung och bortskämd”.

En chockad Ellinor Friberg Svensson tvingades i kväll lämna ”Ung och bortskämd”.

– Det kändes som ett skämt.

Foto: SVT
Hon tycker att utröstningen blivit som ett öråd.

Föräldrarna tyckte inte att Ellinor Friberg Svensson kommit över det tidigare bråket med Jean-Pierre Marques, som fick lämna huset förra veckan, därför blev det hon som röstades ut i kvällens avsnitt.

– Med tanke på motiveringen kändes det som ett skämt, säger Ellinor till Nöjesbladet.

– Det var absolut inte väntat. Just då kände jag mig väldigt självsäker och visste att jag inte hade gjort något som kunde få mig att åka. Det blev som en chock.

Tårar i ögonen

Hon blev tårögd när hon fick beskedet.

– Det var jättekänslosamt under hela veckan. Jag hade aldrig varit hemifrån så länge som då och ville hem till kompisar och så. Just under den veckan var jag lite nere, men inte så att jag inte försökte sköta mig i huset.

Ellinor tycker inte att det var rättvist att hon fick lämna programmet.

– Jag tänkte okej de här föräldrarna har inte hållit det de skulle göra, det är något annat som pågår.

Hon riktar också kritik mot att föräldrarna inte fick se synkarna som tittarna får se i programmet där deltagarna i kvällens avsnitt säger vad de tycker om varandras insatser.

– Vi trodde att föräldrarna skulle få se synkarna. Man berättade väldigt mycket där som man kanske glömde säga i huset. Det blev fel.

”Som ett öråd”

Ellinor tycker också att vissa föräldrar höll sina barn om ryggen i stället för att se till ungdomarnas utveckling.

– Det blev mer som ett öråd än att kolla på vem som utvecklats mest.

Björn Östlund, projektledare för ”Ung och bortskämd” försvarar upplägget.

– Det var en grupp vuxna föräldrar som fick till uppgift att rösta ut ungdomarna. De valde att lösa det på det här sättet, det var den inriktning gruppen tog. Det var svårt att i förväg se vilken väg de skulle ta i den gruppen, det hade kunnat gå åt olika håll.

Fick föräldrarna se synkarna?

– De fick de inte se. Vad som hände i huset och på uppdragen var den information som var viktig för att kunna bedöma hur ungdomarna skött sig.

Tror du att det hade kunnat förändra något?

– Det är svårt att säga. Synkarna innehåller information om vad ungdomarna tycker om varandra. Vad som faktiskt hände i huset och på uppdragen finns med i det andra materialet som föräldrarna har sett. Jag tycker faktiskt att det är en schyst uppdelning, säger Björn Östlund.