Molly Nutley

Colin Nutley gör svenskt kriminaldrama

avLinn Elmervik

”Vill undersöka hur ett våldsdåd påverkar ett litet samhälle”

1 av 2 | Foto: KARIN TÖRNBLOM
Helena Bergström och Colin Nutley.

Colin Nutley gör en svensk dramaserie för streamingtjänsten C More.

Huvudrollen spelas av Helena Bergström.

– Det är första gången på länge jag regisserar en dramaserie för tv och jag ser verkligen fram emot att få berätta historien i en annan takt, säger Colin Nutley.

Kriminalserien ”Saknad” börjar spelas in i dag och har premiär på C More i början av 2017. Det blir regissören Colin Nutleys första svenska tv-serie på 20 år.

– Med ”Saknad” vill jag undersöka hur ett våldsdåd påverkar ett litet samhälle och dess invånare, säger han i ett pressmeddelande.

Bergström är polis

I serien spelar Helena Bergström poliskommissarie Maja Silver från Rikskrim som tar sig an fallet med en mördad flicka i det svenska bibelbältet. När ytterligare ett barn försvinner sprids skräcken på den lilla orten.

– Det känns helt fantastiskt att Colin äntligen gör en tv-serie för oss, säger Josefine Tengblad, dramachef på C More och TV4.

Stjärnspäckad rollista

Maja Silvers dotter spelas av Helena Bergströms och Colin Nutleys gemensamma dotter Molly Nutley och i övriga roller syns bland andra Samuel FrölerJulia DufveniusJohan Widerberg och Vanna Rosenberg. Peter Lindblom har skrivit manus.

Colin Nutley och Helena Bergström har bland annat gjort filmsuccéerna ”Änglagård”, ”Black Jack” och ”Under solen” ihop.

ARTIKELN HANDLAR OM