Myhrer ska försvara de svenska färgerna

avMalin Wahlberg

Publicerad:

”Det är aldrig roligt när någon skadar sig”

Foto: BILDBYRÅN
André Myhrer blir enda svenska hoppet i herrarnas storslalom.

Matts Olsson slet av korsbandet och blir borta hela säsongen.

Nu får André Myhrer ensam försvara de svenska färgerna i storslalom.

– Det är ett fantastiskt avbräck för teamet och mig personligen, säger han.

Foto: BILDBYRÅN
Matts Olsson missar hela säsongen på grund av korbandsskadan.

Matts Olsson fick sitt stora genombrott förra säsongen och slutade sexa på VM. Men under en försäsongsträning i Argentina slet storslalomspecialisten av korsbandet och blir därmed borta hela säsongen.

Nu är det bara André Myhrer av de etablerade namnen på herrsidan som kommer att köra storslalom.

Och stjärnan påverkas av Olssons frånvaro.

– Det har underlättat enormt att ha med honom. Vi har kört på samma märke och han har kunnat hjälpa med testningen och så. Det är tråkigt att han inte är med. Jag saknar honom på rummet och det är aldrig roligt när någon skadar sig. Det är deppigt, säger Myhrer.

Klagar på skidorna

Efter skadesmällen skrev Jens Byggmark på Twitter att Olsson var ännu ett offer för de nya storslalomskidorna som infördes för tre säsonger sedan.

Myhrer håller med.

– De svänger inte någonting. Man får bryta runt dem. Det blir väldigt oskönt att åka och mycket krafter för knäna. Nu blir det ingen stor grej, men ändå ett korsband. Det har mycket med skidorna att göra, säger han och fortsätter:

– Det är lika för alla och jag har klagat tillräckligt på dem. Men det är synd att det blev som det blev då, det var samma när Jens drog sitt korsband. Men det är väldigt svårt att krypa till korset och erkänna att man har haft fel.

”Inte realistiskt...”

Myhrer bytte skidmärke från Nordica till Head inför förra säsongen och hade problem med att få materialet att fungera under stora delar av säsongen.

Nu tror han sig ha hittat rätt.

– Vi inbillar oss det. Men det kändes redan sista tävlingarna att vi var något på spåren och har vidareutvecklat det. Vi hade ett bra skidtest i våras och fick fram vettiga svår. Jag har lite annat under fötterna nu som jag hoppas på.

Vad är skillnaden?

– Jag har ändrat lite på skidorna och lite annat med plattor och sådär. Det är små grejer, men det är små marginaler som gör det. Jag hoppas att det vi har gjort ska ge resultat.

Myhrer tror på en bättre säsong i fjol, framför allt i slalom. I storslalom är förväntningarna inte jättehöga.

– Jag har inte fått så mycket storslalom, men det lilla vi har kört känns riktigt bra. Det vore ju inte realistiskt att säga att jag ska vinna cupen, men topp 15 skulle vara en bra prestation. Det satsar jag på.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM