Perrelli om röstskadan: ”Är väldigt ledsen”

Kämpar med rehab för polyper på stämbanden

Foto: JIMMY WIXTROM
Charlotte Perrelli påverkas starkt av skadan.

avLouise Åström

NÖJE

Charlotte Perrellis stämbandsproblem gör att hon tvingas ställa in jobb.

Det påverkar henne mentalt och gör henne rädd, beskriver hon på bloggen.

– Hela min identitet sitter i rösten, skriver hon i ett inlägg.

Artisten Charlotte Perrelli har tvingats ställa in sin medverkan i musikalen ”Pippin” på Malmö opera. Anledningen är att hon fått polyper på stämbanden och måste gå på rehab istället för att spela rollen som änkan Cathrine.

På bloggen berättar hon nu om besvikelsen och det faktum att allt var klart. Till exempel en lägenhet inför vintern och våren.

I veckan ska hon besöka en röstpsykolog och går även på sjukgymnastik för rösten.

”Jag menar, denna pärs psykiskt… Vad gör man utan sin fungerande röst när man har levt på den hela sitt liv? Blir liiite rädd. Hela min identitet sitter i rösten”, skriver hon i ett inlägg.

”Är väldigt ledsen”

Hon har inte fått sångförbud utan måste träna bort skadan. Än så länge avvaktar läkarna med operation, vilket hon tycker är bra. Samtidigt tär skadan på henne.

”Jag är väldigt ledsen för detta men det finns inte så mycket jag kan göra utan hoppas på snabb förbättring. Försöker se det bästa ur situationen…. och det kunde alltid varit värre”.

De jobb hon har inbokade ska hon försöka genomföra. Men hon måste sjunga färre låtar och anpassa sitt framträdande.

I en intervju med Aftonbladet förra veckan berättade Perrelli att problemen började i somras. Då blev hon hes och trodde at hon blivit förkyld. Men rösten blev inte bättre vilket gjorde att hon uppsökte vård.

– Jag är sjukskriven fram till mitten av mars och jag måste ta det försiktigt. Sen hoppas jag att jag kan vara i form igen, men vi får se, sa Perrelli då.

ARTIKELN HANDLAR OM