”Mourinho ger upp – nu är han i Liverpool”

Publicerad:

FOTBOLL

”Har alltid varit min drömklubb”

Det är bilden som får Liverpool att drömma.

Norske supertalangen Martin Ödegaard påstås vara i staden för att besöka klubben.

– Liverpool har alltid varit min drömklubb, sa 15-åringen till Bild förra månaden.

Martin Ödegaard.
Foto: AP
Martin Ödegaard.

Martin Ödegaard har slagit sig in i det norska a-landslaget redan som 15-åringen vilket väckt stort intresse i Europa. Mer eller mindre alla storklubbar jagar nu mittfältaren som spås en formidabel framtid.

”Han är på semester”

Nu påstår Telegraph och Daily Mail att Ödegaard befinner sig i Liverpool tillsammans med sin pappa. Norrmannen ska under onsdagen ha fått en rundtur på klubbens träningsanläggning och sågs på kvällen äta ute i staden tillsammans med Liverpool-spelaren Philippe Coutinho, skriver Telegraph.

Ett foto som påstås föreställa norrmannen i Liverpool cirkulerar nu också i sociala medier men det är omöjligt att slå fast var kortet är taget. Som av en händelse råkar också just Coutinho vara skymd på bilden.

Strömgodsets sportchef Jostein Flo bekräftar att Ödegaard fått ledigt av klubben men vill inte säga var mittfältaren befinner sig.

– Han är på semester så han tränar inte med oss just nu, säger Flo till Dagbladet.

Mourinho: Talat med honom

Klart är i vilket fall att Ødegaard beundrar den engelska klubben.

– Liverpool har alltid varit min drömklubb men det kommer inte påverka mitt beslut. Allt handlar om att hitta rätt lag för mig där jag kan fortsätta utvecklas. Det behöver inte vara Liverpool, sa norrmannen till tyska Bild förra månaden.

Bland utmanarna om Ödegaards signatur pekas framförallt Manchester United och Real Madrid ut. Chelsea var även de med i jakten men deras manager José Mourinho ska ha gett upp försöken.

– Jag har talat med honom och han kan gå till 25 olika klubbar. Jag vill veta vilken det blir men vi kommer inte gå in i konkurrens med alla de klubbarna, säger Mourinho enligt Daily Mail.

Läs Sportbladets stora intervju med far och son Ödegaard här (OBS: Plus)

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN