Blocketfyndet krossar eliten: ”En sagohäst”

avCarl Wangle

TRAV

Nu har hästen 1,3 miljoner kronor på sitt konto: "Helt sjukt..."

Foto: ALN
Mercedes Balogh styrde in Food Money till ännu en ny seger.

Travhästen, Food Money, fyndades för 12 500 kronor – på Blocket.

Nu har hästen tjänat ihop 1,3 miljoner kronor på sitt konto.

– Det är en utveckling som är helt sjuk, vilken saga, säger Micke Nybrink.

Thomas Jezek, tränare till Food Money, hittade hästen i en annons på Blocket, gillade stamtavlan och köpte honom för mycket låga 12 500 kronor. Vad tränaren då inte visste var att hästen, eftersom han är en amerikaimport, skulle belastas med 750 000 kronor i tvångsprissumma. Med andra ord hade de köpt en ostartat häst som skulle tvingas möta etablerade elithästar.

Men Food Money var en häst utöver det vanliga och har imponerat gång efter gång. I sin första start slog han bland annat elitloppshästen Rakas

Och under onsdagskvällen slog Food Money till igen och utklassade motståndarna på V86.

Efter en visslande inledning tog hästen enkelt hand om ledningen och drog sedan i stenhårt tempo.

Hästen ångade på i front och manglade sina konkurrenter som inte hade en chans att haka på.

"Helt sjukt..."

In på upploppet drygades marginalen ut och Food Money stod för en ny utklassning och vann med många längder före tvåan i mål.

– Oj, vilken häftig häst det här är, han debutterade i toppen och vann mot Elitloppshästar. Det är helt sjukt och nu är hästen väldigt bra. Jag tycker hästen är en stjärna nu, säger Micke Nybrink.

"Vilken saga"

Tränaren till hästen, Thomas Jezek, var smått chockad över den nya prestationen som visar på att hästen tillhör den svenska eliten – trots sin orutin.
– Jag vet inte vad jag ska säga, det är fantastiskt, vilken upplevelse och vilken saga det är. Hästen är enorm och utvecklas hela tiden. Nu var det första gången vi provade rejält från start och det känns att det finns mer att ta av. Jag letade på Blocket och ville alltid ha en egen häst. Där hittade jag honom och frågade farsan och min svåger om stammen. Vi slog till direkt, säger tränaren Thomas Jezek.

Nu har hästen 1,3 miljoner kronor på sitt konto – snacka om att Blocketfyndet blev guld värt. Fortsättning följer...