Hedberg stängs av sex månader

avMalin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: BILDBYRÅN
Edwin Hedberg.

Modos forward Edwin Hedberg åkte dit för dopning i april.

Nu stängs 20-åringen av i sex månader.

– Edwin hade hopppats på kortare straff, men det är som det är, säger Modos general manager Per Svartvadet.

Det var i slutet av april som det framkom att Edwin Hedberg testat positivt för det dopningsklassade medlet sibutramin. Det var i samband med en match mot Brynäs den 1 februari som 20-åringen ertappades.

– Det är huvudsakligen ett bantningsmedel, och det är inget jag strävar efter. Så det kom som en chock, sa Hedberg när nyheten läckte ut.

20-åringen stängde av sig själv i slutet av säsongen eftersom en eventuell bestraffning skulle räknas från det datumet.

Gäller från 24 april

Nu har domen kommit.

Riksidrottsförbundets dopningsnämnd stänger av Hedberg från ”all organiserad idrottsverksamhet, såsom träning, tävling, uppvisning eller utövande av uppdrag” i sex månader. Straffet gäller från den 25 april och forwarden får därmed spela igen den 24 oktober.

– Jag har nyss fått reda på domen och inte hunnit prata med varken Edwin eller hand agent. Men jag vet att Edwin hade hoppats på ett kortare straff, men det är som det är, säger Modos general manager Per Svartvadet om domen.

Svartvadet har tidigare sagt att Modo kan tänka sig att behålla Hedberg trots avstängningen och det står fast.

– Det är aldrig kul för en spelare att få en dopningdom på sig, men jag ser inga större problem med det. Om man har avtjänat sitt straff ska man inte straffas ytterligare. Men jag måste prata med hans agent och se hur vi går vidare. Det hänger lite på vad Edwin själv vill om han ska vara aktuell för Modo.

RF:s beslut kan överklagas inom tre veckor. Och Hedberg kommer att ta ärendet vidare.

– Vår klient kommer att omgående överklaga för att få ärendet korrekt prövat, säger agenten Claes Elefalk till Expressen.

Sportbladet har sökt Hedberg.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM