Bilen som ska ge Kristoffersson ny VM-titel

Nya bilder på VM-bilen till 2018

avAnna Andersson

1 av 3

I fjol vann Johan Kristoffersson VM-titeln i rallycross.

Här är bilen som ska göra honom till mästare igen.

– Målet är att vinna båda VM-titlarna, säger han.

Foto: Tony Welam
Världsmästare 2017. Hur går det 2018?

Förra året dominerade svensken VM i rallycross. Tillsammans med Volkswagen och Petter Solbergs team lyckades han säkra VM-titeln i Lettland, när två deltävlingar återstod av säsongen. Svensken blev också historisk genom att vinna fem VM-deltävlingar i rad.

Nu satsar han vidare.

Mot fler VM-titlar med samma team.

–Vi har testat bilen en del, men bara skrapat på ytan när det gäller potentialen. Det känns bra, det är en utvecklings av fjolårets bil, det är detaljerna vi slipar vidare på, säger Johan Kristoffersson i samband med att bilen presenterades i tyska Wolfsburg.

– Jag hoppas på en bra utveckling fram till säsongsstarten och nästa vecka testar vi bilen på brittiska Silverstone. Jag ser fram emot det.

Möter Solberg, Loeb och Ekström

Säsongen startar i Spanien om lite mer än en månad och pågår sedan fram till den sista helgen i november då den avslutas i Sydafrika. I år möter Kristoffersson och teamkollegan Petter Solberg bland annat den flerfaldige världsmästaren i rally, Sebastien Loeb och Audis Mattias Ekström som lämnat DTM för att enbart satsa på VM i rallycross.

– Det är bra för sporten, inte bara det faktum att vi har bra chaufförer utan även att Peugeot satsar till hundra procent, Volkswagen gör det, Audi gör en stor satsning precis som Hyundai och Renault. Det gör mästerskapet starkare, säger Kristoffersson.

– De kommer att bi en tuff säsong. Målsättningen är att vinna båda mästerskapen, men det är duktiga konkurrenter och de såg den nivån vi höll ifjol och jag räknar med att de kommer väl förberedda inför årets säsong.

•Vad kommer att avgöra?

– Det gäller att vara jämn över en hel säsong. Att ha den högsta lägsta nivån och ta de där viktiga poängen när det går emot.

•Vem vinner VM-titeln?

– Det kommer att vara många som slåss om det i år, jag tror att det är flera förare som kommer att vinna lopp och det blir en tuff säsong. Vårt mål är att vinna två VM-titlar 2018.

ARTIKELN HANDLAR OM