Hamilton: Blir tufft att vinna ny titel

Av: Elisabet Wahl

Publicerad:
Uppdaterad:

Tror F1-besparingarna minskar hans chanser

I november blev Lewis Hamilton den yngsta FI-mästaren någonsin.

Men på grund av de nya ekonomiska reglerna tror han att det blir svårt att upprepa den prestationen.

– Jag tror inte att det kommer att göra saken lättare, säger han.

Lewis Hamilton tror det blir tufft att vinna Fomrel 1 nästa säsong.
Foto: AP
Lewis Hamilton tror det blir tufft att vinna Fomrel 1 nästa säsong.

Det var efter en jätterysare i början av november som britten Lewis Hamilton kunde titulera sig världsmästare. I och med titelsegern blev han den yngste F1-mästaren genom tiderna.

Nu satsar han vidare mot nästa säsong men tror att de ekonomisk besparingarna som FI-världen just nu genomgår kommer att göra hans vinstchanser mindre.

”Kommer att bli tufft”

– Jag tror inte att det kommer att göra det lättare. Det kommer att bli tufft, säger han till nyhetsbyrån AP.

Det är så klart den finanskris som just nu sveper över världen som fått Formel1 att dra åt svångremmen. Bland annat ska man satsa på motorer som håller länge och ett kostnadstak införs när det gäller stallens testverksamhet.

– Naturligtvis innebär det här färre tester för oss, men jag tror att vi som stall kan samla oss och förändra på något annat sätt. Men alla stall sitter ju i samma båt, säger Hamilton till AP.

Tankningsförbud kan införas

Ytterligare förändringar är att vänta efter den kommande säsongen. Det diskuteras bland annat att införas kortare lopp och tankningsförbud. Hamiltons stallchef Ron Dennis beskriver det som en ”utmanande period” för Formel 1.

– Det är otroligt hur många olika saker som hänt under ett år, men allt vi tänker på är hur vi kan fortsätta inom den här sporten och hur vi kan fortsätta att bjuda på bra underhållning, säger Hamilton.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN