ORDKRIGET

Av: Jonatan Fast

Publicerad:
Uppdaterad:

TV4-experten och lagkaptenen i bråk efter nytt AIK-fiasko

Någon ljuger Enligt Pontus Kåmark ska Daniel Tjernström, redan efter matchen mot Elfsborg, ha rensat luften och klagat på den övriga truppens inställning. ”Tjerna” hävdar att det inte är sant.
Foto: Bildbyrån/Andreas Bardell
Någon ljuger Enligt Pontus Kåmark ska Daniel Tjernström, redan efter matchen mot Elfsborg, ha rensat luften och klagat på den övriga truppens inställning. ”Tjerna” hävdar att det inte är sant.

SUNDSVALL. Bara 1–1 för AIK mot GIF Sundsvall.

Nu rasar ett ordkrig mellan lagkaptenen Daniel Tjernström och TV4-kommentatorn Pontus Kåmark.

– Jag vet att ”Tjerna” och Bojan har sagt till övriga truppen att de inte är nöjda med inställningen, säger Kåmark.

– Det ligger ingen sanning i det där, replikerar Tjernström.

Ut tidigt ur Svenska Cupen. För många poäng upp till toppen för att slåss om SM-guldet.

Och en plats i Europa kan snart också vara bortom räckhåll. Läget i AIK är tufft. Nu hävdar förre AIK-spelaren Pontus Kåmark att två av lagets stora ledare har kritiserat den övriga truppen internt.

”Rensade luften”

– Det var efter matchen mot Elfsborg; ”Tjerna” och Bojan rensade luften med de andra spelarna och visade ”nu jävlar-mentalitet”. De sade ifrån, att det var dags att ta tag i det hela.

Hur vet du det här?

– Jag har själv spelat i föreningen och vet att det är tufft i AIK när det går tungt. Jag har en del kontakter kvar i min gamla klubb.

Vad sades mer?

– De sade åt laget att de skulle begrunda sina insatser och bestämma hur de vill ha det i framtiden. De var inte nöjda med inställningen på vissa fötter. Jag tycker det är ett sundhetstecken att ledningen inte behöver gå in.

Lagkaptenen Daniel Tjernström verkar dock inte veta vad Pontus Kåmark pratar om.

”Det stämmer inte”

– Jag vet inte vad han menar med det. Det stämmer inte. Vi pratar efter varje match och ordet är fritt. Då kan man säga någon grej. Men att jag och Bojan skulle ha stämt av med laget är fel.

Så här säger AIK-tränaren Rikard Norling om det påstådda spelarmötet:

– Det är inte så att jag alltid sitter inne med alla svar, det finns mycket hos spelarna också. ”Tjerna” har en ofantlig erfarenhet av att spela i AIK, det är klart att han bidrar. Många bidrar.

Publicerad:

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.

ÄMNEN I ARTIKELN