Sofi Fahrman: "Jag är gravid"

avEmelie Simonsbacka

Från Bodylicious till babylycka!

Sofi Fahrman och fästmannen Nick väntar barn.

– Om allt går som det ska blir jag mamma i maj, säger en lycklig Sofi till Sofis mode.

Foto: SOFIS SNAPSHOTS
Sofi och fästmannen Nick.

Sofi, du är gravid – berätta!

– Ja, jag erkänner, vi har pippat och jag är gravid.

När kommer flickan eller pojken?

– Om allt går som det ska blir jag mamma i maj. Nyfiken som jag är så har jag givetvis tagit reda på vad det är men det håller jag för mig själv ett litet tag till. Läkaren sa nämligen "allt TYDER på att det är en X". Så nu hoppas jag han har rätt. 

Hur kändes det när du fick reda på den goda nyheten?

– Jag kände mig sjösjuk och trodde att jag åkt på någon typ av öroninfektion som påverkade balansen. Men det visade sig vara en graviditet. Så nyheten kom som en härlig surprise.

Hur mår du?

– Nu känns det äntligen som jag fått livet tillbaka. Hela hösten har jag befunnit mig i en trötthetsbubbla med noll motivation. Att jag dessutom har kräkts i stort sett varje dag har inte gjort saken bättre. Gravid-glow, not so much.

Och en stor omställning har varit att för första gången i mitt liv känna för att bara ligga på soffan och inte göra någonting. Rätt nyttigt för en gasen-i-botten-person. 

Vad ser du mest fram emot just nu?

– Semester! Efterlängtade semester! Att lansera bok, trixa med tidning, hålla bloggen vid liv och stå framför en kamera har inte varit helt lätt den här hösten – när man måste springa till den vita tronen hela tiden. 

Boken Bodylicious! har precis kommit ut i handeln – är du rädd för att förlora figuren?

– Att magen växer är något som gör mig lycklig (kan tänka mig att det inte riktigt är samma feeling om några månader) . Och när läkaren sa att jag gått upp i vikt, efter allt kräkande, så jublade jag. Att jag kommer formas om, likt en lerklump, är ju helt naturligt. På gott och ont. Hallå brösten! Lyckan i fästmannens ögon går inte att misstolka.

Och till Bodylicious, det är mycket av det som står i boken som är bra att ta till även nu när jag är gravid. Som att äta fem mål om dagen för att hålla blodsockernivån på en jämn nivå. Sen kommer jag hålla till i Verbier nästan hela vintern så promenader, långsam tantskidåkning och gå på hudar står på mitt schema. Att röra på sig är viktigt för mig, med eller utan mage.  

Vissa tuggar tegelsten, andra gröna äpplen – har du någon gravidlast?

– Jordnötssmör och mandariner. Och massa kärlek.

Vilken blir den största förändringen tror du?

– Allt. Jag tror att allt kommer att förändras. Det är min inställning. Och blir något lite lättare än vad jag trott så är det ett plus.

Din syster Frida fick barn tidigare i år, hur känns det?

– Med Nils var det kärlek vid första ögonkastet och jag är säker på att han är rätt nöjd att det ligger en kusin i min mage som han snart kan leka med. 

Kommer vi att få se stora förändringar på bloggen?

– Min plan är att bloggen ska brassa på som tidigare. Nyheten är att ni kommer få en hel del outfits med växande mage och mindre shotsrace.

Har bloggläsarna börjat ana någonting än?

– Då måste man ha varit Spindelmannen-observant (kolla rebusen på min blogg). Däremot har jag fått kommentarer i två års tid om graviditet så fort jag bär en tröja i modell storlek större, så läsarna är alltid på sin vakt.

Julen nalkas, hur ska du tillbringa dagarna?

– Julen firas traditionsenligt på Lidingö med mamma och pappa Fahrman och ett gäng Halländska delikatesser.  

Och hur firar du in det nya året?

– På en favoritstrand med ett förväntansfullt leende på läpparna och något alkoholfritt i glaset. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode