Svenske stjärnan slutar efter skadorna

Publicerad:
Uppdaterad:

SPORTBLADET

”Kommer aldrig bli helt bra”

Markus Larsson, 37, slutar.

Den svenske slalomåkaren tvingas upp kampen mot skadorna.

– Jag har väl egentligen förstått sedan januari att det har varit slut, säger han till VF.

Markus Larsson har varit bofast i det svenska landslaget i alpint sedan debuten 1999.

Men nu är karriären över.

Den 37-årige slalomspecialisten tvingas ge upp efter den senaste tidens skadeproblem.

I januari opererades Larsson för problem med ett diskbråck i ländryggen och två nervtrådar som låg i kläm mot vänsterbenet.

– Jag ville landa i det, vara helt säker på att jag tar rätt. Nu på slutet har jag känt mig säker så då var det läge att berätta om det. Jag har bara behövt lite lugn och ro för att vänja mig vid tanken. Jag har väl egentligen förstått sedan januari att det har varit slut, säger han till Värmlands Folkblad.

”Kommer aldrig bli helt bra”

Larsson har tagit beslutet för att kunna komma tillbaka helt frisk från alla skador och undvika framtida besvär.

– Det kommer aldrig att bli helt bra, men jag hoppas att det blir så bra att jag kan träna och röra på mig som jag vill. Ryggen har strulat sedan jag var 18–19 år, jag trodde aldrig att jag skulle kunna hålla på så länge som jag har gjort.

Markus Larsson har två segrar i världscupen som främsta merit och det är även det han plockar fram som karriärens främsta minne.

– Det är en enkel fråga, jag visste redan när det inträffade att det skulle bli svårt att överträffa. Det är min första seger i världscupen, som jag tog i Åre inför vänner och familj. Dessutom var det i världscupfinalen, det var jättehäftigt, säger Larsson.

Publicerad: