Klart för en ny säsong av ”Innan vi dör” i SVT

Av: Mathilde Albinsson

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 3 | Foto: Peter Cederling
Adam Pålsson och Marie Richardsson.

TV

SVT:s succéserie ”Innan vi dör” är tillbaka.

Adam Pålsson och Marie Richardson är klara för en andra säsong, som planeras ha premiär hösten 2019.

”Tittarna kan se fram mot en fullständigt gastkramande säsong, det lovar jag”, skriver Anna Croneman, som är programchef för drama på SVT, i ett mejl till Nöjesbladet.

SVT förnyar succéserien ”Innan vi dör”.

Adam Pålsson och Marie Richardson spelar återigen huvudrollerna Christian och Hanna. Bekräftat är också att Magnus Krepper, Rickard Forsgren samt Sandra Redlaff medverkar i de nya avsnitten, som enligt Expressen är åtta till antalet. Niklas Rockström och Wilhelm Berman står återigen för manuset.

Den första säsongen blev en tittarframgång. Bland de frälsta fanns bland andra komikern Ricky Gervais, som på Twitter utnämnde ”Innan vi dör” till en av de bästa tv-serierna i sin genre.

”En fullständigt gastkramande säsong”

Anna Croneman, som är programchef för drama på SVT, bekräftar att det blir en andra säsong i ett uttalande till Expressen, som var först med att berätta om nyheten.

För Nöjesbladet utvecklar hon:

”Jag är naturligtvis otroligt glad för att vi kan greenlighta säsong 2 av Innan vi dör. Huvudförfattaren Niklas Rockström visar ännu en gång var skåpet skall stå i spänningsgenren, samtidigt som det mänskliga temat kring familj och relationer aldrig tappas bort. Tittarna kan se fram mot en fullständigt gastkramande säsong, det lovar jag”, skriver Anna Croneman i ett mejl.

Även Marie Richardson är förväntansfull.

”Jag har läst synopsis för säsong 2 och det är strålande och spännande plåt. Ingen kommer bli besviken”, skriver hon i ett sms till Expressen.

Inspelningarna förväntas påbörjas i september och säsong 2 planeras ha premiär hösten 2019. Den här gången finns Viaplay med som samproducent, vilket betyder att avsnitten blir tillgängliga även där strax efter att de sänts i SVT.

Drog miljonpublik

SVT-produktionen ”Innan vi dör” sändes 2017. Serien fick svenskar över hela landet att bita på naglarna framför tv:n. Slutet på den tio avsnitt långa serien lämnade lösa trådar som hintade om att det kunde komma en andra säsong.

Dessutom låg publiksifforna på omkring 1,3 miljoner tittare i genomsnitt per avsnitt.

Redan i mars 2017 var manusförfattaren Niklas Rockström sugen på en uppföljning.

– Jag vill inte prata om innehållet i säsong två, men visst är det frustrerande att Hanna ännu inte vet vem läckan är? Publiken vet ju vem läckan är, men Hanna vet inte om det. Det är förvånande om Wille och jag inte valde att berätta vidare om det i en säsong två, har han tidigare sagt till Nöjesbladet.


Följ TV-Koll på Facebook för full koll på allt inom tv

Publicerad:

LÄS VIDARE