Torontostjärnan borta fyra veckor: ”Det suger!”

avDaniel Sörensen

Han skadade sig i mötet med Winnipeg under natten mot söndagen och tvingades av isen.

Nu bekräftar Toronto att lagets stora stjärna Auston Matthews missar minst fyra veckor på grund av en axelskada.

– Det blir en utmaning, för man vill så gärna vara där på isen. Det suger!, säger han.

16 poäng på tio matcher – amerikanen Auston Matthews, 21, har dominerat i Kanada i år.

Toronto-forwarden har tillsammans med sin nya lekkamrat John Tavares fått fart på Maple Leafs under säsongsinledningen.

Men under matchen mot Winnipeg (3–2-seger) tvingades Matthews att utgå på grund av en skada. Han tog sig för ena axeln, gled ut i båset och sedan vidare in i omklädningsrummet. Sedan kom han aldrig tillbaka.

– Han har en axelskada. Hur allvarlig vet vi först på måndag. Han ska undersökas då, berättade coachen Mike Babcock på sin presskonferens efter matchen.

”Ingen position man gillar”

Nu bekräftar klubben att Auston Matthews förväntas bli borta minst fyra veckor efter att ha blivit uppsatt på skadelistan.

– Det blir en utmaning, för man vill så gärna vara där på isen. Det suger! Att sitta och se på matcherna blir förmodligen det värsta. Att hänga med sina lagkamrater, att vara del av någonting men inte få spela. Det blir det svåraste, säger han själv till sajten Canoe.com.

Matthews har tidigare haft problem med axelskador under sin karriär. I fjol missade han tio matcher mellan februari och mars på grund av att högra axeln hoppade ur led.

– Jag måste bara låta det läka och göra allting för att hålla mig i form. Det är ingen position man gillar att vara i, men man kan åtminstone åka skridskor när det börjar kännas bättre, säger han.

Under natten mot tisdag förlorade Toronto mot Calgary med 1–3.

ARTIKELN HANDLAR OM