Hittade kattunge – som någon klistrat fast på bilvägen

Reporter: Malin Wigen

Publicerad:
Uppdaterad:

Amerikanen Chuck Hawley fick se något upprörande när han kom körandes längs den trafikerade vägen – någon hade limmat fast en kattunge, och lämnat den åt sitt öde.

Det var den 19 oktober som Chuck Hawley, från Silverton i amerikanska Oregon, kom körandes när han såg något som han tyckte liknade en liten låda i mitten av vägen. Bil efter bil lät den passera mellan hjulen.

Men det var ingen låda, utan det Chuck fick se var mer upprörande än så, vilket han skriver om i ett Facebookinlägg: Det var en katt som satt och skakade som ett löv”.

Han visste att han inte kunde lämna kattungen där utan han bromsade sin bil, stoppade trafiken och satte på sina varningsblinkers medan han gick ut för att rädda katten. Det var då han upptäckte att någon limmat fast henne i vägen.

– Det var klister under hennes hals och på sidan av hennes kropp, men det var mest på hennes svans och tassar, säger han till KPTV.

Först trodde Chuck att hon råkat få klister på sig av misstag men upptäckte sedan att tassarna var helt insmorda.

– Det var rätt uppenbart att någon hade dränkt tassarna i klister och gnuggat in dem. Dessutom var det inga andra spår efter klister på vägen. Det var bara en klump av klister under henne, så det såg ut som någon tagit dit henne och satt fast henne i vägen.

1 av 2 | Foto: Facebook
Chuck räddade katten från vägen.

Veterinären: ”Det värsta jag kan tänka mig”

Han tog med sig henne till sitt arbete och gav henne ett bad. Sen tog han henne till djursjukhuset där de använder sig av mineralolja för att få bort resten av klistret från pälsen.

– Hennes mage och svans var riktigt klibbiga, säger veterinären Jenny Bate till Statesman Journal.

Under undersökningen hittade hon även tre små sticksår på kattungen men det är oklart vad det är som orsakat dem. Jenny har aldrig varit med om ett djur som limmats fast i vägen.

– Det är det värsta jag kan tänka mig. Det gör att du undrar vad som kan få en människa att göra så. Det är bara hemskt.

Kattungen, som fått namnet Sticky, fick till slut åka hem med Chuck. Där bor hon nu med honom, hans fru, två barn och två hundar. Chuck hyllas i sociala medier för sin insats. Över 974 000 personer har gillat hans inlägg och cirka 200 000 har delat det. Hans fru har även skapat en Facebooksida för Sticky där man kan följa kattungen.

– För varje idiot som limmar fast en katt i vägen är det 400 000 som inte skulle göra det. Jag är glad att folk har funnit hopp i den här lilla katten, säger Chuck till Statesman Journal.

Publicerad: