Timo Nurmos: ”Readly Express mår bra”

16-faldige miljonären svek i Sundsvall Open Trot

avChristoffer Wickman

1 av 2 | Foto: TR Bild
Timo Nurmos

Världsstjärnan Readly Express svek i Sundsvall Open Trot.

Jättefavoriten slutade femma i loppet – långt efter vinnande Milligan´s School.

– Självklart var det något som gjorde att han inte var på topp, säger hästens tränare Timo Nurmos.

I lördags skulle Timo Nurmos Prix d´Amérique-vinnare Readly Express lägga ytterligare ett storlopp till handlingarna.

Sexåringen, som fram till i lördags hade vunnit 22 av 27 starter, skulle enligt de flesta bara gå ut och vinna Sundsvall Open Trot – och hämta hem förstapriset på en miljon kronor.

Readly Express spelades till jättefavorit på V75 och på vinnarspelet, där han var spelad till 12 kronor tillbaka, på en satsad tia.

Men den 16-faldige miljonären och Prix d´Amérique-vinnaren var aldrig med chans i loppet, trots en fin resa i andraspår kunde han aldrig utmana om segern och han slutade femma i mål, långt efter Stefan Melanders Milligan´s School som vann loppet.

Tidigt stod det klart, att något inte stod rätt till hos Readly Express.

”Han mår bra”

Trav365 når Readly Express tränare Timo Nurmos strax efter lunch under måndagen.

– Det är mycket bra med Readly Express, det är inga konstigheter, säger Timo Nurmos och fortsätter:

– Men självklart var det något som gjorde att han inte var på topp i lördags. Han mår bra i dag och gjorde det även under söndagen, men en veterinär ska kolla upp honom under tisdagen.

Vad tror du det kan vara?

– Jag vet inte, det får veterinären ta reda på i morgon. Allting är i varje fall som det ska med honom här hemma, men vissa grejer måste veterinären kolla. Jorma Kontio var nöjd med Readly Express då han travade fint och det var inga konstigheter så, men självklart var det något som gjorde att han inte var på topp. Vi ska ta blodprov på honom och kolla halsen på honom i morgon.

Vad händer med Readly Express nu?

– Jag säger ingenting innan vi har kollat upp honom, jag har ingenting planerat nu. Vi kollar igenom honom i morgon och vet mer då, men han mår bra här hemma hästen och det är inga konstigheter med honom, säger Timo Nurmos.

ARTIKELN HANDLAR OM

Trav

V75