”Vuxna gillar min musik”

NÖJE

Rybak förvånad över att inte bara ha barn som fans

Att bli jämförd med barnskivan ”Smurfhits” fick Alexander Rybak att gå i taket.

Inför kvällens medverkan i ”Allsång på Skansen” erkänner han att omdömet inte låg långt ifrån sanningen.

– Jag är förvånad att de vuxna gillar min musik lika mycket som barnen, säger sångaren.

Foto: Foto: CAROLINA BYRMO
Rybak blev måttligt road över att jämföras med ”Smurfhits” av Aftonbladets Markus Larsson.

Sedan den norske violinisten Alexander Rybak tog storslam i Eurovision song contest den 16 maj har hans liv snurrat snabbare och snabbare. De senaste månaderna har varit en ändlös promotionkarusell genom Europa med vinstlåten ”Fairytale”.

Intar Skansen

I kväll intar 23-åringen ”Allsång på Skansen” till tonerna av Beppe Wolgers och Olle Adolphsons gamla dänga ”Det gåtfulla folket”.

– Jag är nervös inför framträdandet eftersom det är ett populärt tv-program, men svenska folket har tagit emot mig väl. Det känns bra, säger han.

Det var desto argare tongångar när Aftonbladets recensent Markus Larsson gav Rybaks debutskiva ”Fairytales” ett plus av fem möjliga och skrev att det lät som om ”barnskivan Smurfhits lärt sig att spela fiol”. Norska tidningar kallade det för Rybak-slakten. Huvudpersonen själv var måttligt road över att jämföras med barnskivan ”Smurfhits”.

I dag erkänner han att turnén har bjudit på en stor överraskning. Vuxna uppskattar också hans musik.

– När jag har turnerat har jag fått en bättre uppfattning om mina fans. Att barn skulle tycka om min musik var väntat och det är jättekul. Jag är förvånad att föräldrarna, de vuxna, också gillar min musik. Det förväntade jag mig faktiskt inte, säger han.

Ny skiva

Efter kvällens ”Allsång på Skansen”-debut fortsätter turnékarusellen genom Europa. Alexander Rybak är hungrig på mer och håller alla dörrar öppna.

– Jag har redan börjat skriva på nya låtar till nästa skiva, men jag kan också tänka mig att fortsätta med skådespeleriet, säger han.

Lotta Glimstedt