”Betyder lite mer att slå Hästen”

avIbraheem Alsalman

Publicerad:
Foto: MAGNUS LEJHALL / BILDBYRÅN

Det vankas måstematch för Tranås i kväll när de ställs mot Vita Hästen.

Lagkaptenen Filip Pettersson vet vad en seger betyder för klubben.

– Vita Hästen är ju inte direkt ett favoritlag, säger han.

I och med segern senast mot Bodens HF står nu Tranås på elva poäng, fyra bakom Almtuna som just nu har andraplatsen som ger spel i hockeyallsvenskan nästa säsong.

Under tisdagen ställs de mot Vita Hästen, som just nu ligger trea.

För Tranås är det enbart seger som gäller om de vill fortsätta vara med i racet.

– Vi skapade liv efter segern senast. Sen vet vi att de andra lagen möter varandra och vi kommer möta Kristianstads IK (som leder serien på 15 poäng). Så än har vi inte gett upp, och vi kommer göra vårt yttersta. Hemmaplansfördelen kommer vi försöka utnyttja, trots att vi inte riktigt har kommit upp i nivå när vi har spelat här, säger sportchefen Stefan Fransson.

Ger fyra viktiga detaljer

Han förväntar sig mycket publik och bra stämning.

– Jag vet att de (Vita Hästen) kommer ha med sig runt 200 personer och vi har också vårt stöd. Så 1 500 på läktaren hade varit fantastiskt. Vi har optimala förutsättningar med tanke på truppen också. Inga skadade och det ser bättre ut än vad det gjorde i helgen, säger sportchefen.

Stefan Fransson säger att all press ligger på Vita Hästen och nämner några matchdetaljer, som han anser kommer vara viktiga.

Ett tidigt mål

Stabilt målvaktsspel

Fortsatt hög press

Fart på skridskorna

”Ska upp och snickra lite”

Lagkaptenen Filip Pettersson vet hur det är att möta Vita Hästen.

Och han vet mycket väl vad en seger kan betyda.

– Det ska bli skitkul att spela matchen. Det är alltid spännande att möta sådana lag med erfarenhet från Allsvenskan. Jag mötte dem för ett par år sedan och då var de för bra för oss. Men det betyder lite mer att slå Vita Hästen än andra lag. De är inte direkt ett favorit lag, säger Pettersson.

Hur laddar du upp?

– Jag ska upp tidigt i morgon och snickra lite, vi har ett jobb vid sidan om. Men det är inga problem. Det är så verkligheten ser ut för oss, säger Fredrik Pettersson.


I kväll 19.00: Se Tranås - Vita Hästen live i HA-kvalet här

Publicerad: