Manuel Neuer arg på klubben efter ryktena

”Inte så som jag känner Bayern”

Publicerad:
Uppdaterad:

FOTBOLL

Tyske veteranen Manuel Neuer förhandlar med Bayern München om ett nytt kontrakt.

För första gången sedan han kom till klubben för nio år sedan läcker uppgifter om hans samtal med klubbrepresentanter ut i media, menar den upprörda målvakten.

– Jag vill spela så länge jag är hel. Men det viktigaste för mig är tillit, säger Neuer till Bild.

34-årige Manuel Nauer har varit i Bayern München i nästan ett decennium, och vunnit 18 titlar med den tyska klubben sedan han kom från Schalke 2011.

Hans kontrakt går ut nästa år men vill gärna stanna och diskussioner om en förlängning pågår.

”Tydligt en utopi”

I media har det bland annat rapporterats om att parterna står långt ifrån varandra då Neuer ska vara ute efter ett femårskontrakt medan Bayern bara vill erbjuda ett tvåårskontrakt med option på ytterligare ett år.

Uppgifterna har irriterat Neuer, då han anser de vara orimliga.

Manuel Neuer.
Foto: GETTY IMAGES
Manuel Neuer.

– För mig är det tydligt att det är en utopi med ett femårskontrakt. Jag är 34 och kan inte förutspå hur jag kommer vara vid 39, säger han till Bild.

Mest irriterad är han över att uppgifter överhuvudtaget kommit medierna tillhanda.

Inget har läckt ut tidigare

– Jag har alltid känt ett stort förtroende under alla samtal jag har haft med klubben. Ingenting har någonsin läckt ut. Men nu är detaljer från den pågående diskussionen i media, och det är ofta inte ens rätt. Det irriterar mig. Det är inte så som jag känner Bayern, säger han till Bild och fortsätter:

– För mig har det alltid varit viktigt med tillförlit till de som är anställda i ledande positioner. Så lojal som jag är till klubben som spelare och kapten.

Bayern har redan värvat 23-årige målvaktslöftet Alexander Nubel från Schalke, samma klubb som Neuer kom 2011. Han har dessutom just skrivit på ett femårskontrakt med klubben.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – Allsvenskan

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om Allsvenskan – krönikor, reportage, intervjuer, granskningar och rankningar.