”Fortfarande aktuellt”

Av: Emil Eiman Roslund

Publicerad:
Uppdaterad:
Johaug vann NM i fjol.
Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN NORWAY
Johaug vann NM i fjol.

SPORTBLADET

Sportkalendern har vänts.

Men längdstjärnan Therese Johaug har alltjämt planer på att delta vid friidrotts-EM i sommar.

– Aktuellt så länge EM är aktuellt, säger manager Jörn Ernst.

Friidrotts-EM i augusti har än så länge inte blivit uppskjutet eller inställt med anledning av coronaviruset. Och det mästerskapet kan fortfarande ha en deltagare som under vintern dominerar i längdskidornas mästerskaps- och världscupsspår.

Norskan Therese Johaug kvalificerade sig till EM i Paris när hon vid norska mästerskapen i friidrott i fjol krossade allt motstånd på 10 000 meter och vann på tiden 32.20,86. En sekund långsammare än svenskan Meraf Bahta när hon tog EM-brons på distansen 2018.

– Det är fortfarande aktuellt så länge EM är aktuellt. Vi har inte lagt upp några andra planer. Beslutet är inte taget, det beror på hur träningen går eller om hon blir skadad. Men intresset finns, säger Therese Johaugs manager Jörn Ernst till norska nyhetsbyrån NTB.

EM i friidrott planeras att arrangeras mellan 25 och 30 augusti.

▪▪▪

I norska längdlandslaget väljer nu den ene tränaren, Geir Endre Rogn, att lämna sitt uppdrag av personliga skäl.

– Det är tufft att släppa ett drömjobb, men familjen går före allt. Min hustru kämpar med en allvarlig sjukdom och det krävs att jag är närvarande i vardagen för att skapa ro och stabilitet för henne och våra två söner, säger Geir Endre Rogn.

Publicerad:

LÄS VIDARE