Mejla

Carl Wangle

Wangle: Marc Elias dominerade på V75

Publicerad:
Uppdaterad:

Han bara fortsätter att utvecklas i helt rätt riktning.

Marc Elias blev kungen på Solvalla – med en dubbelseger.

IL Duce Boko imponerade stort. Och så fick vi se en Elitlopphäst.

V75-finalerna på Solvalla är alltid en höjdpunkt.

Så även i dag.

Men när det vankas V75 brukar det normalt vara Timo Nurmos och Örjan Kihlström som dominerar.

Under lördagen fick de se sig besegrade gång på gång.

I stället var det Marc Elias och stall Conrad Lugauer som imponerade mest.

Just Marc Elias är underskattad i sulkyn men har gång på gång visat prov på att han har alla kvalitéer som krävs för att blanda sig in i hetluften på allvar och matcha eliten.

IL Duce Boko stod för omgångens prestation tillsammans med Elian Web. Marc Elias tog sedan en dubbelseger när Harran Boko vann lätt efter en sylvass spurt.

Och Jörgen Westholm, V75-champion-vinnaren, skrällvann på nytt och gjorde så det blev fina pengar på 7 rätt.

Här är Sportbladets plus och minus från V75 Solvalla

IL Duce Boko: Krossade allt motstånd den tunga vägen och det var en insats som bör hyllas. Han går från klarhet till klarhet och med första jänkarvagn så var han ännu bättre. Han vann lätt och det är en häst som jag tror kommer bli riktigt bra. Resolut styrning av Marc Elias som gör det mesta rätt nu för tiden.

Elian Web: Bombade runt Solvalla-ovalen på ett läckert sätt. Det låter ju på Jorma Kontio som att hästen är tillräckligt bra för att vara med i ett Elitlopp sista söndagen i maj. Och det är väl bara att ge en inbjudan redan nu? Startsnabb och har de flesta kvalitéer för att hävda sig emot eliten. På V75 just nu är han dominant i alla fall.

Remarkable Feet / Jörgen Westholm: Vann förra veckan och gjorde om bedriften. Men nu som en-procentare. Och vilken styrning. Jörgen Westholm chansade invändigt, luckan kom, han gjorde inga fel och hästen spurtade till knapp seger. Han är riktigt bra för dagen, Remarkable Feet.

Bo C.: Förlorade visserligen loppet, men gjorde en heroisk insats. Han fick öppna stentufft och ångade på länge i andraspår innan han fick ta över ledningen. Det kostade 08-fart första 500 och att Bo C. höll så pass bra som han gjorde var riktigt imponerande.

Ultra Bright: Slog den stora favoriten Hevin Boko och spurtade storstilat. Erik Adielsson körde det perfekta loppet och det var ett genidrag att byta ut tredje invändigt till andra utv – i rygg på Hevin Boko. Fredrik Persson tog en ny seger på V75. Kul!

Hevin Boko: Nej, det blev ingen seger för den stora favoriten. Hon var inte dålig på något sätt, men det blev ett tufft lopp och kanske var hon inte lika bra som senast. Kusken la en speed på första långsidan och den satt i benen över upploppet. Tungt favoritfall.

avCarl Wangle

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

V75