Nu kan du vinna en natt i kärlekens hus

Publicerad:
Uppdaterad:
För en natt blir Julias hus till ett hem.
Foto: Airbnb
För en natt blir Julias hus till ett hem.

Kärlek

Vill du överraska din älskade med någonting riktigt romantiskt på alla hjärtans dag? Vad sägs om en natt i Julias hus i Verona – där kärlekshistorien om Romeo och Julia utspelar sig enligt den kända sagan? Nu kan du vinna en natt för dig och din partner i kärlekens hus.

Ett av världens mest romantiska hus ligger i Verona i Italien. Det är ”Casa di Giulietta” – Julias hus. Byggnaden från 1200-talet delar så många likheter med den i William Shakespeares kända saga om kärleksparet Romeo och Julia att den har fått bli en symbol för kärleken. Nu kan ett par vinna en natt i byggnaden med världens mest ikoniska balkong, på alla hjärtans dag.

– Julias hus är det mest betydelsefulla museet i staden Verona och lockar miljontals besökare varje år. Samarbetet med Airbnb väcker den allmänt kända shakespearianska myten om Romeo och Julia till liv på ett sätt som aldrig tidigare erbjudits. Vi är glada över att främja vårt kulturarv, dela traditioner som tidigare varit skyddade och skapa internationell synlighet för staden Verona, säger Federico Sboarina, borgmästare i Verona kommun.

Foto: Airbnb
”O Romeo, Romeo, Wherefore art thou Romeo?" sade Julia från en balkong i sagan.

Festmåltid, butler och romantisk övernattning

Det är ett samarbete mellan Airbnb och Veronas kommun som möjliggör övernattningen 14 februari. I vanliga fall är Casa di Giulietta ett museum, men blir tillfälligt till ett hem med romantisk inredning, levande ljus och sängen som var med i 60-talsfilmen om Romeo och Julia. Förutom övernattningen ingår en egen butler, en romantisk middag och privat rundtur i hemmet.

– Denna vistelse kommer att ge ett par den unika chansen att fira sin kärlek i litteraturhistoriens kanske mest romantiska hem, säger Giacomo Trovato, General Manager för Italien på Airbnb.

Foto: Airbnb
Denna säng har varit med i en av filmatiseringarna av ”Romeo och Julia”.

För att vinna den romantiska övernattningen ska du skicka in ett brev till Julia, via Airbnbs hemsida, där du beskriver din egen kärlekshistoria och varför just du och din partner borde vinna. Tävlingen stänger 2 februari klockan 17.59.

Foto: Airbnb
Det ingår även en romantisk festmåltid i priset.
Foto: Airbnb
Varje år skriver människor kärleksbrev till Julia – och det är även så deltagarna tävlar.
Publicerad:

LÄS VIDARE

MER OM RESA