Fejkläkare tillbaka i Skåne – utreds för nya brott

Av: Adelina Storkaas

Publicerad:

Kvinnan gick under jorden när 33 personer anmälde henne för skador vid skönhetsbehandlingar för några år sedan.

Nu är hon tillbaka i Skåne, driver en ny skönhetsklinik och utreds än en gång för brott, enligt uppgifter till Kvällsposten.

Kvinnan som är i 40-årsåldern blev aldrig dömd för vållande till kroppsskada som 33 personer anmälde henne för, för två–tre år sedan. Hon flydde landet när polisutredningen pågick och kom tillbaka först när preskriptionstiden gått ut i februari 2019.

Ärende lades ned

Polisen hittade ett diplom där hon titulerade sig som doktor, vilket hon inte är, under en husrannsakan på kvinnans klinik i Malmö. De hittade dock inte mycket mer som kunde styrka anmälarnas berättelser. Kliniklokalerna var nästintill rensade när polisen väl kom dit och kvinnan hade då gått under jorden.

– Hon var försvunnen och vi hade inget att analysera. Vi hade hoppats på att hitta det medel hon använt på kvinnorna men allt var borta, har Magnus Fornell, som utredde fallet vid Malmöpolisen, tidigare sagt till Aftonbladet.

Personerna som anmält kvinnan vittnade om allt ifrån öppna sår och knölar till smärta efter filler- och botoxbehandlingar på kvinnans klinik. En av dem berättade bland annat att hennes läppar liknande två prinskorvar efter ingreppet. När hon inte fick tag på kliniken igen träffade hon en kirurg i stället som ska ha sagt till henne att det bara var en tidsfråga innan de ruttnade.

Resultatet efter en fillersbehandling på kliniken som kvinnan drev tidigare.
Foto: Privat
Resultatet efter en fillersbehandling på kliniken som kvinnan drev tidigare.
Foto: Privat
”Jag trodde mina läppar skulle explodera”, har kvinnan tidigare berättat för Aftonbladet.

Bidrag på 138 000

Efter att preskriptionstiden för de misstänkta brotten gått ut har kvinnan drivit en ny skönhetssalong, i en annan del av Skåne. Nu erbjuder hon bland annat rumplyft.

Hon utreds även för brott, denna gång bidragsbrott, rapporterar Kvällsposten. Hon har felaktigt ansökt om sjukpenning och föräldrapenning under 2016 och 2017, enligt handlingar som tidningen tagit del av.

Totalt ska kvinnan ha fått ut 138 505 kronor som hon inte har rätt till. Enligt henne själv är det dock hennes revisor som gjort fel.

ANNONS

Storsäljare

Malmö

Köp en deal, spara upp till 90%

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN