Jennie Öberg avslutar karriären

Av: Malin Wahlberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Jennie Öberg drabbades av covid-19 i februari.

Nu avslutar hon karriären. 

– Jag känner att jag inte har motivationen, säger hon till Norrbottens Kuriren.

Jennie Öberg har en lång karriär bakom sig med en världscupseger i sprinten från Rybinsk 2015 som främsta merit. Men flera sjukdomar under åren har stört 30-åringen. 

För bara några veckor sedan las Öberg in på sjukhus efter att ha drabbats av covid-19. Hon är nu frisk från sjukdomen, men kommer inte att satsa vidare ytterligare än säsong. 

Jennie Öberg.
Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN
Jennie Öberg.

– Säsongen blev kortare än vanligt och nu har jag haft tid på mig att tänka. När jag låg sjuk så fick jag tänka på hur jag känner inför att dra igång med träningen med fyra-fem timmars träning om dagen från maj till början av november. Jag känner att jag inte har motivationen till att lägga ner den tiden, säger hon till Norrbottens Kuriren.

”Ska jobba mer”

Öberg kommer fortsätta att åka skidor, men inte satsa på samma sätt som tidigare.

– Nu ska jag väl jobba mer, som alla andra gör. Sedan är skidåkningen fortfarande en stor del av mitt liv och jag vet inte om jag kommer att hålla kvar vid det i något sidoprojekt. Jag är fortfarande med i Kalix SK och kommer säkert ha lite träningar med ungdomarna där, det ger mig jättemycket energi att se deras glädje och passion för sporten. Men vi får se hur de bitarna faller på plats, säger hon.

Foto: Pedersen, Terje / TT NYHETSBYRÅN
Jennie Öberg.
Publicerad:

LÄS VIDARE