Ottawas första bortaseger: ”Ingen show”

Av: Per Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:

NEW YORK. Ottawa Senators tänker inte bara lägga sig ner och dö för att de är gravt nederlagstippade och helt väntat har fått en tung start på grundserien.

I natt tog de säsongens bortaseger – mot New York Rangers på Madison Square Garden.

– Ser man spelare för spelare är vi ju i underläge mot de flesta andra lag, men jobbar vi riktigt hårt som ett kollektiv har vi ändå stor chans att vinna varje match, säger svenske målvakten Anders Nilsson till Sportbladet efter 6-2-triumfen.

Nä, ingen tror på Senators – inne i en grundlig ”rebuild” – i år och den inledande grundseriemånaden har gett skeptikerna rikligt med vatten på kvarn. De har förlorat merparten av sina matcher och kippar efter luft i botten av tabellen.

Men ibland sprattlar de till. Som på Manhattan i natt. Även matchen mot Rangers började i och för sig skakigt. Gästerna var rejält tillbakapressade i början och fick iväg sitt första skott mot mål först efter elva och en halv minut. Men under andra halvan hostade de plötsligt upp sig, tog i andra över helt och vann till slut med 6-2.

Foto: Frank Franklin II / TT

– Ja, det var en lite konstig match, instämmer målvakten Anders Nilsson när vi träffar honom efteråt. 

– Vi fick något PP i slutet av första och gjorde mål och sedan började puckarna ramla in i andra. Då var det som att deras momentum bara försvann. Resten av matchen blev som den blev, bägge lagen väntade väl bara på att den skulle ta slut. Ingen show för publiken kanske.

”En dröm att spela i NHL”

Nej, men seger är en seger och nu har Sens säsongens första på bortaplan under bältet. 

Nilsson – som stoppade 32 puckar och såg riktigt stabil ut – nickar instämmande igen.

– Ser man spelare för spelare är vi ju i underläge mot de flesta andra lag, men jobbar vi riktigt hårt som ett kollektiv, som ikväll, har vi ändå stor chans att vinna varje match, konstaterar han.

Unge backen Erik Brännström gjorde för övrigt sin Madison Square Garden-debut, fanns på isen i knappa 16 minuter, var plus ett och tycks älska varje sekund han spelar i världens bästa liga. 

– Det har alltid varit en dröm att spela i NHL så jag njuter hela tiden, säger han.

Mika Zibanejad missade tredje matchen i rad på grund av skadan han ådrog sig mot Boston förra helgen, men förväntas spela mot Detroit natten till torsdag. Då står Henrik Lundqvist också i kassen igen efter tre matcher på bänken.

Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!