Sarri: ”Har inte svikit Napoli”

avEmil Eiman-Roslund

Publicerad:

Napolitränare för ett år sedan.

Nu presenterad av rivalen Juventus.

Men Maurizio Sarri tycker inte att han har förrått Neapellaget.

60-årige Maurizio Sarri blev väldigt populär i Neapel under de tre åren han coachade stadens stolthet Napoli. Men det vänder snabbt. Efter att det blev klart att han tar över tränarjobbet hos konkurrenten Juventus, så har Napolisupportrarna uttryckt sin vrede såväl framför tangenter som ute på gatan.

Bland annat har en hyllningsskylt tillägnad Sarri, som sattes upp för två år sedan i Bagnoli-kvarteren i Neapel där det stod ”För alltid, chefen”, rivits ner.

”Mitt val logiskt”

Men Sarri upplever inte flytten till Juventus som ett svek mot Napoli.

– Jag gav 110 procent för dem och respekterade alla. Mitt val var väldigt logiskt, och det finns ingen anledning att skriva en bok om det, säger Sarri under presskonferensen när han presenterades som Juventustränare.

Och till hösten kommer han att möta Napoli i en tävlingsmatch för första gången sedan Serie A-säsongen 2014/2015 då han var tränare för Empoli.

”Känslor kommer aldrig ändras”

– När jag lämnar San Paolo (Napolis hemmaarena) och applåderar, vet jag att det är för att visa kärlek. Och om jag blir hånad när jag lämnar, så är det för att visa kärlek. Mina känslor för invånarna i Neapel kommer aldrig ändras.

Mellan åren i Napoli och nya jobbet i Juventus hade Sarri huvudtränaransvaret i Chelsea förra säsongen, under italienarens ledning vann Londonlaget Europa League och slutade trea i Premier League.

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM

Serie A

SSC Napoli