Sköna skrällsegern – efter bilolyckan

Av: Nils Larsson

Publicerad:
Uppdaterad:
En glad Veijo Heiskanen ser sin Smevikens Cruiser vinna på V75.
Foto: ATG.se
En glad Veijo Heiskanen ser sin Smevikens Cruiser vinna på V75.

Proffstränaren Veijo Heiskanen har haft en väldigt dramatisk vecka.

I onsdags var han med om en otäck bilolycka och idag skrällvann hans Smevikens Cruiser på V75.

– Det var riktigt skoj det här, sa Veijo efter segern i TV12.

Veijo Heiskanen har stött på flera motgångar den senaste tiden. I juni bröt han höften efter en olycka i samband med träning och i onsdags när Veijo tillsammans med sin personal och hästar var på väg hem från Solvallas travtävlingar krockade bilen med en älg.

– Vi hade sådan änglavakt, jag trodde det var kört när det small, det trodde vi alla i bilen, sa Veijo dagen efter olyckan.

Skrällseger på V75

Idag var Veijo ändå på plats när Färjestad arrangerade V75-tävlingar och i V75-3 skrällde hans häst Smevikens Cruiser med Björn Goop. Ekipaget var endast spelad till en procent på V75 vilket lämnade många V75-spelare i chock.

– Det var en otrolig styrning och jag sa till Björn innan loppet att han är bättre än senast, jag sa att han måste hålla sig i andraspår. Det var riktigt skoj det här. Hela livet har varit uppochner men jag är positiv och jag tror det bara kan bli bättre, sa en glad Veijo Heiskanen i TV12.

En som gladdes med Veijo var experten Sofia Aronsson.

– Skönt för Veijo att hästarna gått bra nu när han varit skadad så länge. Han gjorde en jättebra prestation, han är väldigt stark och upplägget idag passade bra, sa hon i TV12.

”Körde nog mitt livs sämsta lopp”

En av förhandsfavoriterna i loppet var Martin de Bos som kördes av Kim Eriksson, men till mångas förvåning satt han kvar i andraspår varvet från mål när attackerna kom. Efter loppet var det en väldigt nedstämd kusk.

– Han var jättebra men jag körde nog mitt livs sämsta lopp. Jag borde naturligtvis gått varvet kvar men jag hade koll på något annat då och blev kvar. Det känns förjävligt, sa Kim Eriksson.

Segern i Silverdivisionen var värd 150 000 kronor.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN