Dahlén om tuffa tiden: ”Jag blev väldigt chockad”

Av: Mattias Karlsson

Publicerad:
Uppdaterad:

Stortalangen Jonathan Dahlén har valt att börja om i Timrå i hockeyallsvenskan.

Det blev ett stökig säsong i Nordamerika med två hjärnskakningar och svarta rubriker.

– Det var mycket hat, men man lär sig ju mycket av det också, säger 21-åringen i i en intervju med Expressen.

Att Jontahan Dahlén har valt att återvända till Timrå i hockeyallsvenskan är av årets mest sensationella ishockeynyheter.

För två år sedan dominerade den tekniska forwarden i hockeyallsvenskan och Timrå gick upp till SHL genom att slå ut Karlskrona i direktkvalet.

Efter det försökte Jontahan Dahlén slå sig in i kanadensiska Vancouver Canucks i NHL.

Det blev spel i Utica Comets AHL, i slutet av februari blev han sedan trejdad till San Jose Sharks organisation och fick spela i San Jose Barracuda i farmarligan.

Stängde sina konton

Jontahan Dahlén har varit öppen med att han inte mådde bra i Utica Comets, det ryktades om att han vädjat om att bli bortbytt och han fick hatiska meddelanden på sociala medier.

– Det var ganska jobbigt, men det gjorde ju också att det egentligen inte var något snack om att jag var tvungen göra något. Jag var i en omöjlig situation som 20-21 åring men det blev ju jättebra efter trejden då jag kom till San Jose och fick mycket speltid från start. Det var tråkigt, men nu är det bara att blicka framåt, säger Jontahan Dahlén till Expressen.

Elias Pettersson och Jonathan Dahlén i Vancouvers bås
Foto: DARRYL DYCK / TT NYHETSBYRÅN
Elias Pettersson och Jonathan Dahlén i Vancouvers bås

Situationen gjorde att han valde att stänga sina konton på sociala medier.

– Det blir lite konstigt, för det är en sida jag inte varit van vid förut. Jag blev väldigt chockad så då tog jag bort allt ett tag, och det var bra för mig att lägga fokus på annat. Det var bra att få uppleva det också, för jag har lärt mig mycket av det här året, säger Jontahan Dahlén.

”Var mycket hat”

Däremot förnekar han för Expressen att det skulle ha förekommit några direkta hot mot honom.

– Det var mycket hat men nä… Det lär man sig ju mycket av också. Jag lärde mig hur man kan tänka i såna situationer, sen lärde jag mig att man ska lita på sin magkänsla så egentligen var det allt det som grundade sig i att jag tog det här beslutet att spela i Timrå, säger Jonathan Dahlén.

Förra fredagen var Jonathan Dahlén tillbaka i den röda Timrå-tröjan när seriekonkurrenten Almtuna besegrades med 2–1 i en träningsmatch på hemmaplan, den återvändande stjärnan satte den avgörande straffen.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!