Raggmunkar med fejkon.
Foto: Simon Bajada
Raggmunkar med fejkon.

Raggmunkar med fejkon

3,5 (2 röster)

Riktigt bra raggmunkar kan vara bland det bästa som finns. 

– Det enda problemet är att de tenderar att vara aningen åt det ohälsosamma hållet. I alla fall om de steks så som jag lärde mig av en kock som arbetar på lunchrestaurangen i Sandvikens Folkets hus där de varje tisdag steker raggmunkar på cirka fyrtio liter smet... Enligt honom ska en äkta raggmunk mer eller mindre friteras i smör för att få de där riktigt krispiga kanterna. Och banne mig om det inte funkar minst lika bra i vegansmör, säger matbloggaren Gustav Johansson.

För det gör det. Och visst kan du steka dina raggmunkar i rimliga mängder smör om du vill. Men då blir det inte alls lika magnifikt.

Recept från Gustav Johanssons nya kokbok ”Vegansk husmanskost, Vardagsrätter – Klassiker – Högtidsmat” (Bonnier fakta).

Raggmunkar med fejkon

arrow downarrow up
  • Ingredienser

  • 2.5 dl vetemjöl
  • 4 dl havredryck
  • 5 msk kikärtsspad
  • 1 tsk salt
  • 800 g potatis, fast
  • vegansmör, att steka i
  • Skivat fejkon

  • 230 g tofu, rökt
  • 2 msk soja, ljus
  • 1 tsk liquid smoke
  • 1 tsk agavesirap
  • 2 msk rapsolja

Gör så här

Av: Aftonbladet

LÄS VIDARE