Publicerad:

Seger för Vetlanda när Peter Ljung gjorde comeback

Av: Anna Andersson

Publicerad:
Peter Ljung.
Foto: TT
Peter Ljung.

Förra veckan kraschade Peter Ljung svårt.

I kväll gjorde han comeback och Vetlanda tog säsongens andra seger.

Under torsdagen fick Peter Ljung ett positivt besked av läkarna och ett par timmar senare stod han på startlinjen när Vetlanda tog emot Piraterna i Bauhausligan.

– Det har känts allt bättre hela veckan och i går fick jag besked av läkaren att jag kan köra och det var ett kvitto på att det ska fungera, säger Peter Ljung.

– Samtidig så vet man aldrig vad som händer när man står i starten, pulsen går upp till 200 och adrenalinet pumpar. Men det är skönt att det är ur världen nu. Skallen är inte att leka med, brutna ben och revben läker, men skallen är något annat.

Comeback för Ljung

Ljung ådrog sig en hjärnskakning när han kraschade svårt den 11 augusti. Den 37-årige speedwayföraren slungades över sargen och slogs medvetslös sedan han krockat mot en belysningsstolpe. Han tillbringade ett dygn på sjukhus och har sedan dess genomgått hjärntrappan för att säkerställa att han är redo för att köra speedway igen.

Totalt körde han in fem poäng.

– Dagens insats var vad vi hade förväntat oss, vi ville att han skulle få vara med under ett par heat och att kroppen snarare än knoppen skulle få känna hur det var att åka, säger lagledare Mikael Wirebrand.

– Förra veckan såg han ut som ett stort blåmärke, jag över väldigt nöjd med att han inte behövde köra mer.

Står över helgens match

Efter en jämn inledning tog Vetlanda kommandot och vann till slut med och 55–34, det var hemmalagets andra seger den här säsongen.

För Peter Ljung väntar nu vila. Han står över helgens seriematch i Polen för att kunna köra tisdagens seriematch i Sverige.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: